Канада обяви днес, че забранява използването на популярните приложение УиЧат

...
Канада обяви днес, че забранява използването на популярните приложение УиЧат
Коментари Харесай

Канада забрани приложенията УиЧат“ и Касперски“ на правителствени смартфони

Канада разгласи през днешния ден, че не разрешава потреблението на известните приложение " УиЧат " (WeChat) и " Касперски " (Kaspersky) на държавни смарт телефони, съобщи Франс прес.

" УиЧат " е китайско приложение, а " Касперски " - съветско.

" Решението да изтрием и блокираме приложенията " УиЧат " и " Касперски " бе взето, с цел да бъде обезпечена сигурността и отбраната на държавните мрежи и данни ", се споделя в изказване на Анита Ананд, ръководителка на орган, претрупан с ръководството на обществените финанси.

От понеделник тези две приложения няма да са налични на държавните устройства и чиновниците няма да могат да си ги конфигурират още веднъж, защото те носят " недопустим риск за неприкосновеността на персоналния живот и за сигурността ".

" Методите на събиране на данни на приложенията " УиЧат " и " Касперски " дават забележителен достъп до наличие ", обвързвано с потребителите, се прецизира в изказването на Отава.

През февруари Канада забрани използването на китайското приложение " ТикТок " (TikTok) на държавни смарт телефони. 

" Канада вкарва възбрана против китайско дружество под предлог, че пази сигурността на данните. Китай уверено се опълчва на това и показва вярата си, че Канада ще се раздели с идеологическите си предубеждения ", сподели през днешния ден представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР