Канада и Латвия ще предоставят съвместно обучение по лидерство на

...
Канада и Латвия ще предоставят съвместно обучение по лидерство на
Коментари Харесай

Канада и Латвия ще обучават съвместно украински офицери

Канада и Латвия ще дават взаимно образование по водачество на украински младши офицери още от идната седмица, заяви министърът на защитата на двете страни, съобщи Агенция Франс Прес.

Обучението, което ще се организира в Латвия, се основава на канадските военни разгръщания и образования във Англия и Европа.

" Днес мога да разглася, че Канада и Латвия ще организират взаимно образование на украински бойци на латвийска земя, което ще стартира още на 15 май ", съобщи министърът на защитата Анита Ананд пред кореспонденти в Отава по време на визитата на латвийския си сътрудник Инара Мурниеце.

Двете армии, сподели тя, " ще дават образование за развиване на лидерски умения за членовете на въоръжените сили на Украйна ".

Украинските младши офицери ще получат указания за " отговорностите в борбата, процеса на обмисляне и заповеди, координацията на маневрите, разузнаването, планирането и осъществяването ".

През миналата година Отава отпусна над 1 милиарда канадски $ (750 млн. щатски долара) военна помощ на Украйна, в това число танкове и бронирани машини, ракети земя-въздух, гаубици и муниции.

От 2015 година насам Канада е обучила и десетки хиляди украински бойци, а по-рано този месец украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е разискал дълготрайно съдействие в региона на защитата с канадския министър-председател Джъстин Трюдо.

Отделно от това Канада е базирала повече от 1100 военнослужещи в Източна Европа, в това число 800 в Латвия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР