Канада и Германия подписаха декларация за намерение да създадат съюз

...
Канада и Германия подписаха декларация за намерение да създадат съюз
Коментари Харесай

Канада и Германия с важно енергийно споразумение

Канада и Германия подписаха декларация за желание да основат съюз за експорт на водородно гориво в Германия до 2025 г . Документът беше подписан в Канада в наличието на министър-председателя Джъстин Трюдо и немския канцлер Олаф Шолц, съобщи АП.

По време на церемонията по подписването Трюдо подсети, че западните страни би трябвало да се откажат от изкопаемите енергийни източници, в това число Русия, в интерес на различните горива. " Ние, Канада, можем да се превърнем в благонадежден снабдител на чиста сила , от която светът се нуждае ", съобщи канадският министър-председател.

От своя страна Шолц съобщи, че водородното гориво ще играе водеща роля в бъдещите енергийни доставки, изключително в браншове като товарния превоз , авиацията и превоза.
 Канада обмисля пряк експорт на полутечен природен газ за Европа
Канада обмисля пряк експорт на полутечен природен газ за Европа

Канада ще направи всичко допустимо да помогне на германците и европейците

Според Associated Press канадската страна възнамерява да построи цех с нулеви излъчвания, който ще употребява вятърна сила за произвеждане на водород и амоняк за експорт .

Шолц дойде на тридневно посещаване в Канада на фона на напъните на Берлин да откри други възможности на съветските газови доставки. " Канада е също толкоз богата на естествени запаси, колкото и Русия, с единствената разлика, че е надеждна народна власт ", съобщи канцлерът при идването си в Монреал.
 Олаф Шолц разгласи нов пакет от ограничения против енергийната рецесия
Олаф Шолц разгласи нов пакет от ограничения против енергийната рецесия

Той бе безапелационен, че Германия няма да изостави жителите си

Според ДПА страните са възнамерявали да подпишат съглашение за съдействие в региона на водородната сила, както и да обсъдят с Трюдо доставките на полутечен природен газ (LNG) и добива на минерали като никел, кобалт, литий и графит, които са от значително значение за производството на акумулатори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР