Кампанията за ранен прием на курсанти във висшите военни училища

...
Кампанията за ранен прием на курсанти във висшите военни училища
Коментари Харесай

Кампанията за ранен прием на курсанти във висшите военни училища е в ход

Кампанията за ранен банкет на курсанти във висшите военни учебни заведения е в ход.
Пълна държавна прехрана по време на следването и обезпечена професионална реализация като офицери в Българската войска – това са част от преимуществата.
533 са местата за банкет на курсанти за образователната 2024/2025 година, оповестени със заповед на министъра на защитата. Кандидатите могат да избират от 24 разнообразни специализации.

В Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ са оповестени 396 места. Във Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “ – 73 места, а във Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) „ Георги Бенковски “ – 64 места.

По време на образованието си курсантите са на цялостна държавна прехрана, която включва гратис настаняване в общежития, гратис хранене и униформено облекло, гратис здравно обслужване и наложително обезпечаване против гибел и нетрудоспособност в резултат на акцидент. Имат опция за прилагане на почивната и спортната база на Министерството на защитата.

По време на следването курсантите получават ежемесечна стипендия от 750 до 800 лева и имат опция за спомагателна стипендия за триумф от 150 до 200 лева Успешно приключилите получават тапия за висше обучение на образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ по две специалности – военна и гражданска. Следва обезпечена професионална реализация като офицери в Българската войска след дипломирането. Имат опция и за образование по непознат език според стандарт на НАТО и приемане на документ, както и благоприятни условия за образование и специализации в университети на страни от Европейския съюз. Ваканцията е в размер на 30 календарни дни за образователна година.

❗ Ранният банкет продължава в НВУ „ Васил Левски “ до 25 април, във ВВВУ „ Георги Бенковски “ до 24 април, а във ВВМУ – до 19 април. Морско учебно заведение към този момент организира един ранен банкет, на който се попълниха 22 места.
Сроковете за подаване на документи са до 28 март в НВУ и до 5 април във ВВВУ и ВВМУ.

Редовният банкет в НВУ е до 3 юли, във ВВВУ – до 11 юли, а във ВВМУ – до 5 юли. Срокът за подаване на документи е до 21 юни 2024 година

Документи се подават във висшите военни учебни заведения или във военното окръжие по местоживеене.
Заповед № ОХ-70/19.01.2024 година на министъра на защитата Тодор Тагарев за банкет на курсанти за образователната 2024/2025 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР