Камиони ще обикалят кварталите по график и ще събират изхвърлените

...
Камиони ще обикалят кварталите по график и ще събират изхвърлените
Коментари Харесай

Чистота ще събира вехтории по домовете

Камиони ще обикалят кварталите по график и ще събират изхвърлените от семействата вехтории, остарели мебели, гуми и даже строителни боклуци, стига да са в дребни количества - 10 - 20 чувалчета. Новата услуга ще се вкара следващата година, откакто се утвърди бюджет. За всички региони ще бъде избран по един ден в седмицата и жителите ще се уведомяват в кой ден до 8 или 10 часа сутринта да си изнесат ненужните движимости пред контейнерите. Това даде обещание през вчерашния ден шефът на " Чистота " Иван Стоянов във връзка на следващото бунище на продължението на бул. " Македония " против магазин Лидъл. До високите блокове пред контейнерите за боклук сутринта бяха струпани остарял матрак, строшен долап, потрошена мивка, кашони.

Хората не престават да изнасят непотребните движимости пред контейнерите, въпреки че има специфична площадка в базата на " Чистота ". Който не може да закара този тип боклук при нас, може да се обади на телефон 032 675 817 и ще изпратим автомобил, сподели Стоянов.

Пет леки коли ще купува едновременно " Чистота " и за тях са заделени 75 000 лв. без Данък добавена стойност. Офертите ще се отварят в навечерието на Коледа, тъй че при започване на 2019 година чиновниците ще се возят в чисто нови коли. Такова извършване на покупки на едро не се е случвало в последните години.

" Колите са извънредно нужни за уредниците на активността по регионите, които непрекъснато обикалят по улиците, управляват работата на личния състав, ревизират сигнали, а през зимата дават и нощни наряди ", изясни шефът Иван Стоянов. Той акцентира, че парите стигат за най-евтините марки коли. Колите ще обслужват пет от регионите на града, като поради скромния бюджет не са намерили средства, с цел да поръчат нов автомобил и за шестия регион.

" Сега уредниците се возят в остарели коли, които непрекъснато се скапват. Служебни коли не са купувани от 15 години, а аз самият постоянно пътувам по работа с персоналната си кола ", сподели Стоянов.

Още 120 000 лв. са заделени за доставка на два самосвала и един контейнеровоз - всички втора ръка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР