Камион помете 19-годишно момиче, а след това се вряза в

...
Камион помете 19-годишно момиче, а след това се вряза в
Коментари Харесай

Блъсналият 19-годишно момиче в София е карал с превишена скорост

Камион опустоши 19-годишно момиче, а по-късно се вряза в спирка в София. Сигналът за случая, който е станал на бул. „ Гоце Делчев ”, е подаден в 09.43 ч. в петък. Линейката е пристигнала на място 8 минути по-късно. За страдание незабавните медици само съумяват да установяват гибелта на момичето.  Шофьорът е откаран в шоковата зала на „ Пирогов ”. Тестовете му за алкохол и опиати са негативни.
Няма директна заплаха за живота му. По думите на шефа на столичното заведение Валентин Димитров мъжът е изглеждал комплициран след случилото се.
„ Докаран е при нас в дезориентирано положение, без някакви съществени контузии. Има една контузия на главата, която е лека и няма директно отношение към живота. Обработили сме го, следим го, търсим късни провали, които биха се появили ”, сподели той.  
Тепърва предстоят голям брой експертизи, които да открият по какъв начин се е стигнало до нещастието. По първични данни на проверяващите камионът се е движил с към 60 км/ч, което е два пъти повече от позволените там 30 км/ч - поради пешеходната пътека с лежащ служител на реда. Според очевидци сега на удара момичето към този момент е било на тротоара, откакто секунди по-рано е пресякло улицата. Камионът опустошава жертвата и изминава още няколко метра, повличайки пътни знаци и клони на дървета. Финалният удар е в спирка на градския превоз, на която като по знамение в този миг няма хора.
Петър е първият човек, който се притичва на помощ секунди след злополуката. Ударът става пред очите му.
„ Вървях на отсрещния тротоар. Камионът се движеше с висока скорост - най-малко 60-70 км/ ч. Нямаше никакъв спирачен път. Първо удари дамата, хвърли я 7-8 метра и най-после се спря в автобусната спирка ”, описа мъжът.
Петър отваря вратата на камиона, с цел да ревизира по какъв начин е водачът.
„ Беше в потрес, не можеше да приказва и не знаеше какво се случва. За дамата беше ясно, че няма какво да се направи ”, сподели още той.
Друг свидетел е Тодорка Кънчева, която се разминава на косъм от нещастието.
„ Обърнах се, тъй като се чудех дали да пресека и да хвана рейс. Видях по какъв начин камионът повлича всичко пред себе си ”, описа дамата.
Предстои да се откри имало ли е по какъв начин и опитал ли се е водачът да предотврати удара.
„ Факт е, че и аз не видях да има спирачен път. Ще се вършат експертизи, евентуално има и записи от камерите. Като имаме поради ограничаването и къде се намира тялото, считам, че скоростта е била много висока ”, сподели Иво Илиев от Софийската градска прокуратура.
Шофьорът има дълъг стаж зад кормилото, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
„ След направена инспекция в отдел „ Пътна полиция ” се откри, че лидерът няма нарушавания. Той е чист по административно-наказателната активност ”, сподели Бистра Гурлевска от отдел „ Разследване ” - Столична дирекция на вътрешните работи.
Разследващите не изключиха на водача да му е прилошало.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел след нарушаване на разпоредбите по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР