Камил Майхжак демонстрира добри изяви по време на турнирите в

...
Камил Майхжак демонстрира добри изяви по време на турнирите в
Коментари Харесай

Майхжак надигра Музети в здрава битка; Руусувуори отстрани последния шампион в Пуна

Камил Майхжак показва положителни изяви по време на шампионатите при започване на сезона и оказа помощ на Полша да доближи до заключителната фаза на АТР Cup. А през тази седмица полякът придвижи положителната си игра и на кортовете в Пуна, където по-рано през днешния ден се трансформира в първия полуфиналист на конкуренцията, откакто надви в здрава борба над 2 в схемата Лоренцо Музети в три сета - 6:2 (5)6:7 6:4 в мач, който продължи малко над два часа.

Срещата започва равностойно и двамата нямаха особени проблеми при личен начален удар, като по този метод поддържаха паритета в геймовете. По-активният от двамата бе 95-ят в света, който диктуваше темпото с нападателна игра и трупаше лесни точки. Форхендът пък бе проблематичната зона при италианеца, който допускаше непредизвикани неточности и не съумя да затрудни противника си. Така в края Майхжак пречупи на два пъти противниковото подаване и след четири следващи гейма поведе в общия резултат.

Във втората част младият италианец още веднъж изпитваше компликации при разиграванията от дъното на корта, само че за сметка на това увеличи равнището си на сервис, което му разреши да взима относително елементарно геймовете си. Музети даже доближи до точка за пробив в седмия гейм, само че не съумя да я осъществя, с цел да се стигне в последна сметка до тайбрек. В него международният номер 66 си извоюва ранна преднина, която обаче бързо бе заличена от поляка. Последва нов напредък в играта на Музети, който съумя да пречупи другояче солидния досега Майхжак и измъкна сета на сметката си.

Oh so sweet
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР