Камерният концерт Пътят към Орфей препълни Дома на културата. Солистите

...
Камерният концерт Пътят към Орфей препълни Дома на културата. Солистите
Коментари Харесай

Камерният концерт „Пътят към Орфей” препълни Дома на културата

Камерният концерт „ Пътят към Орфей ” препълни Дома на културата.

Солистите Варта-Естер Касарян-пиано и Людмила Павлова-мецосопрано изправиха на крайници публиката и получиха бурни овации за осъществяванията си.

Съвместният план на младите изпълнителки е подкрепят от Националния фонд „ Култура ”, Ротари клуб Кърджали и Дом на културата Кърджали. Концертът им в Столицата на Източните Родопи е част от програмата за дните на Кърджали. Осъществява се с поддръжката на Община Кърджали. Сред публиката на концерта бе и кметът на Кърджали инж.д-р Хасан Азис.

В програмата на концерта бяха включени произведения от К.Глук;В.А.Моцарт;Фр.Шопен;Р.Шуман;А.Понкиели;Ж.Бизе;С.Рахманинов и С.Прокофиев.

Варта-Естер Каспарян е родена през 1999 г.в гр.Варна.Свири на пиано от шестгодишна. Учи в Националната музикална академия „ Проф.Панчо Владигеров ”  и Нов български университет. Носител е на втора премия в категория клавирно дуо на Тринадесетия интернационален детско-юношески сценичен фестивал „ Приказка за теб ”2012 година На интернационалния музикален конкурс „ Звукът на времето ”-Велико Търново 2021 г.получава първа премия в категория самостоятелни реализатори.

Людмила Павлова е родена в Кърджали през 1996 г.Тя е магистър по класическо пеене от класа на проф.Свилен Райчев при НМА ”Проф.Панчо Владигеров ”-София. Окрива я маестра Александрина Милчева, наричана от публиката „ българката с кралския глас ”. През февруари и март 2022 г.Людмила Павлова,съвместно с Варта-Естер Каспарян и тенорът Ованес Каспарян изнасят концерти в художествената зала „ Виваком ” в София и Градската художествена изложба „ Борис Георгиев ”-Варна.

Изпълнителките получиха цветя от Община Кърджали; Общински съвет Кърджали; Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб Момчилград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР