Камерите на тол системата по Северната тангента на София засичат

...
Камерите на тол системата по Северната тангента на София засичат
Коментари Харесай

По Северната тангента всяка пета кола фучи с превишена скорост

Камерите на тол системата по Северната дъга на София засичат нагли водачи, които хвърчат с гневна скорост. Поредният скръбен връх е регистриран в петък - кола е профучала с безумните 244 км/час.
 
Както към този момент стана ясно, подчинената на Агенция " Пътна инфраструктура " електронна система за събиране на пътни такси скоро ще влезе в " багра " с джигитите на пътя, като подкрепя пътната полиция в установяването и глобяването на нарушителите.
 
Тол системата разполага с електронни " очи " - 295 стационарни камери и още 50 мобилни, които наблюдават преминаващите коли за неплатени винетки и тол такси, а отсега нататък ще могат да управляват и скоростта.
 
Новата алтернатива към този момент е тествана точно на Северната скоростна дъга на София, където в границите на 2 часа са минали 200 транспортни средства и 45 (тоест всяко пето МПС)  от тях са препускали с неразрешена скорост.
 
Въпреки че " очите " на тол системата виждат нарушителите, към момента не могат да генерират електронни санкции, защото формалности и механически процедури за дотъкмяване, а също така ще се наложат и законови промени.
 
От АПИ и Националното тол ръководство считат, че действителното свързане на тол камерите със съответната е-система на Министерство на вътрешните работи ще е готово след няколко месеца.
 
Източник: Сега
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР