Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри бюджетни разходи

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри бюджетни разходи
Коментари Харесай

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри бюджетни разходи за 1,2 трлн. долара

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати утвърди бюджетни разноски за 1,2 трлн. $, часове преди приключването на крайния период, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Пакетът от бюджетни бе признат с 286 гласа " за " при 134 гласа " срещу " и следва да бъде импортиран в Сената, където очакванията са да бъде признат по-късно през днешния ден преди приключването на крайния период в среднощ. Над 70 % от разноските са планувани за защита.

Законопроектът бе признат в Камарата по ускорена процедура, която изисква утвърждение от две трети от гласовете.

Все още има възможност крайният период да бъде пропуснат, само че в случай че планът не мине през Сената до понеделник, това евентуално ще окаже едва влияние, защото множеството федерални чиновници са в отмора за уикенда, а редица публични услуги се финансират посредством признато по-рано законодателство.

На конгресмените бяха нужни близо шест месеца от настоящата финансова година, нормално започваща на 1 октомври, с цел да одобряват пакета. Блокажът наложи гласоподаване на няколко краткосрочни финансови закона, с цел да се поддържа действието на държавните организации, до момента в който договарянията не престават, отбелязва Асошиейтед прес.

Документът от 1012 страници планува финансиране от 886 милиарда $ за министерството на защитата, в това число за увеличение на заплатите на военослужещите.

Очаква се също по този начин увеличение на бързо възходящия държавен дълг, който сега е близо 34,6 трлн. $.

 

Вторият пакет следва да бъде утвърден от двете камари на Конгреса. Заедно с него разходната част на федералния бюджет ще стане общо 1,66 трилиона $. При това без разноските за стратегии като обществено и здравно обезпечаване и финансирането на растящия държавен дълг.

Федералните организации на Съединени американски щати за последно отчасти стопираха работа поради липса на финансиране по време на президентския мандат на Доналд Тръмп - от 22 декември 2018 година до 25 януари 2019 година.

 

Рекордно дългото нарушение на държавните услуги настъпи, откакто рeпубликанците упорстваха за пари за създаване на стената по границата на Съединени американски щати с Мексико и не съумяха да се договорят с демократите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР