Камарата на представителите на САЩ прие в четвъртък законопроект на

...
Камарата на представителите на САЩ прие в четвъртък законопроект на
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ забрани на транссексуалните момичета да се състезават като девойки в училищни състезания

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри в четвъртък законопроект на Републиканската партия, целящ да забрани на транссексуални дами и девойки да се състезават в учебни спортове за дами и девойки , осигурявайки най-малко краткосрочна победа на консервативните кръгове в обществото, предава Ройтерс.

Камарата одобри законопроекта с 219 срещу 203 гласа, само че тя има дребен късмет да премине следения от демократите Сенат. Президентът Джо Байдън също изрази своята опозиция против законопроекта, като го назова дискриминационен и даде обещание да наложи несъгласие, в случай че е належащо.

Все отново гласуването беше победа за ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, който се надява да резервира републиканското болшинство единно, до момента в който борбата за повишение на тавана на дълга от 31,4 трилиона $ и финансирането от федералното държавно управление наближава.

Ако бъде признат, законопроектът ще промени закона за гражданските права, прочут като дял IX, като ще изисква изисква полът на ученика " да се основава на репродуктивната биология и генетиката на индивида при раждането ".

Приет през 1972 година, дял IX не разрешава дискриминирането въз основа на пола в просветителни стратегии или действия, които получават федерално финансиране. Той е признат, с цел да обезпечи равни благоприятни условия за присъединяване и да отвори вратата за повече дами в спорта.

" Демократите са се върнали толкоз обратно, че са подготвени да заличат правата, за които дамите са се борили десетилетия, с цел да получат, всичко това, за да повдигнат биологичните мъже на върха на женските сцени . Целостта на женския спорт би трябвало да бъде предпазена ", сподели републиканският конгресмен Грег Стюбе, който показа законопроекта.

Представителят на Демократическата партия Прамила Джаяпал, която сподели по време на дебата в сряда, че отглежда транссексуална щерка, съобщи: " Този законопроект подхранва гневна акция на ненавист против деца, които просто желаят да играят с приятелите си ".

В понеделник Белият дом съобщи, че законопроектът на процедура ще откаже достъп до спорт за транссексуални възпитаници, даже на равнище начално учебно заведение.

През последната година републиканците ускориха фокуса си върху транссексуалните младежи. В сряда просветителните чиновници на Флорида гласоподаваха за възбрана на образованието в клас за полова еднаквост и обществена ориентировка в държавните учебни заведения до гимназиалния курс. Това разшири закон, подписан от евентуалния републикански претендент за президент, губернатора Рон ДеСантис, който забрани сходни уроци за по-млади възпитаници и беше осмиван от критиците като законопроекта " Не казвай гей ".

Администрацията на Байдън предложи смяна на правилото в дял IX на 6 април, което ще забрани на учебните заведения да не разрешават на транссексуални спортисти да играят в тимове, съответстващи на тяхната полова еднаквост , с вероятни изключения за най-високите равнища на съревнование.
 Франция позволи на транссексуални дами - някогашни мъже, професионално женско ръгби
Франция позволи на транссексуални дами - някогашни мъже, професионално женско ръгби

Световната ръгби организация предлага транссексуални да не играят в женски елитни отбори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР