Камарата на представителите на американския Конгрес прие резолюция, осъждаща извеждането

...
Камарата на представителите на американския Конгрес прие резолюция, осъждаща извеждането
Коментари Харесай

Конгресът осъди изтеглянето на американските военни от Сирия

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри резолюция, осъждаща извеждането на американските военни от Северна Сирия, съобщи " Свободна Европа ".

В документа се споделя, че конгресмените приканват Белия дом да показа проект за ликвидирането на терористичната формация ИДИЛ,.

Припомняме, решението на Тръмп за евакуиране на Съединени американски щати от размирния район беше подложено на критика остро както от демократите, по този начин и от представители на Републиканската партия. То породи опасения, че джихадистката организация може да се възроди .

Предупреждени е за риска от сходен процес беше отправено и от Пентагона.
 Тръмп към Ердоган: Не бъдете простак!
Тръмп към Ердоган: Не бъдете простак!

В изключително писмо до Ердоган за интервенцията в Сирия…

Тръмп от своя страна изрази вяра , че Турция и Сирия ще съумеят да се оправят със обстановката. Той съобщи, че Вашингтон също ще взе участие в решаването на казуса. Той разчита изключително доста на срещата сред президента на Турция Реджеп Ердоган с американския вицепрезидент Майк Пенс. От Анкара в началото оповестиха, че диалозите няма да се състоят, а след това разпространиха информация, че среща въпреки всичко ще има.

Президентът на Съединени американски щати заплаши турската страна със наказания, в случай че Пенс и Ердоган не съумеят да са договорят за излизане от рецесията.

Припомняме, на 8 октомври турските военни започнаха военно нахлуване против кюрдите, които Анкара счита за терористи.

С изтеглянето на американските военни кюрдите бяха оставени да се отбраняват сами , което настрана породи рецензии, че по този начин се компрометира надеждността на Съединени американски щати като сътрудник. След като районът беше изоставен от американците, кюрдите се споразумяха с Дамаск и войски на Асад дружно с съветски военни заеха регионите наоколо до границата с Турция.
 Тръмп заплаши да наложи тежки наказания на Турция
Тръмп заплаши да наложи тежки наказания на Турция

По въпроса имало огромен консенсус сред Белия дом и Конгреса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР