Камарата на представителите на американския Конгрес единодушно подкрепи предложение за

...
Камарата на представителите на американския Конгрес единодушно подкрепи предложение за
Коментари Харесай

Данните на американското разузнаване за генезиса на COVID-19 ще бъдат разсекретени

Камарата на представителите на американския Конгрес единомислещо поддържа предложение за разсекретяване на данните на американското разузнаване за произхода на COVID-19, оповестява Ройтерс.

Сега законът, утвърден от 419 депутати би трябвало да бъде подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да влезе в действие.

Законопроектът се отнася до обстоятелствата, събрани от американското разузнаване за Института по вирусология в китайския град Ухан, откъдето пандемията потегли през 2019 година

Смята се, че американските служби са стигнали до установяването на " вероятни връзки " сред изследванията, правени там и началото на COVID-19, сподели организацията.

Белият дом съобщи, че институциите, натоварени с търсене на произхода на инфекцията, не са на едно мнение. Част от тях споделят версията за лабораторен случай, други, че се появил естествено, прехвърляйки се от животни към индивида. Някои специалисти са склонни да имат вяра, че същинската причина за появяването на коронавирусната зараза може в никакъв случай да не стане известна.

Директорът на ФБР Кристофър Рей съобщи неотдавна в изявление, че организацията счита, че появяването на COVID-19 е вследствие на лабораторен случай в Ухан. Преди това министерството на енергетиката, в чиито сектор влизат и държавните лаборатории, също е стигнало до сходен извод, въпреки и с по-малка степен на сигурност, написа в. " Уол стрийт джърнъл ".

Китай отхвърля опцията за изпускане на вируса от лабораторията в Ухан, като се базира на изводите на задача на Световната здравна организация, която разгласи, че е по-вероятно вирусът да се е трансферира по натурален метод от животни върху хора.

Самата здравна организация на Организация на обединените нации обаче твърди, че този извод не е финален и е належащо да се продължи работата по търсенето на генезиса на COVID-19, в това число с нова задача в Ухан.

Според разнообразни данни Институтът по вирусология в Ухан е работил с коронавируси по време на старта на пандемията, като е правил проучвания с разнообразни коронавируси, тъй че да усили тяхното деяние. Към версията за " изпускане на вируса " е и фактът, че пазарът за животни в Ухан, от където се счита, че инфекцията се е популяризирала, се намира в непосредствена непосредственост до института.

(
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР