Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) върна

...
Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) върна
Коментари Харесай

Конгресът върна забраната за влизане в САЩ на граждани от 6 държави

Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) върна възбраната, въведена преди време от Доналд Тръмп, само че отхвърлена от съда, посредством която краткотрайно се лимитира влизането в страната на жители на 6 страни. Става въпрос за Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. Парламентът на страната одобри промени в 2 закона, чиято цел е битката с незаконната имиграция. За да влязат в действие новите ограничавания обаче те ще би трябвало да бъдат утвърдени и от Сената. Според АП законопроектите ще постъпят за разглеждане там скоро.

Промените в единия закон се отнасят до даването на леговище от обитаеми места, които към този момент няма да имат право да се отхвърлят от преследването на незаконни мигранти. Вторият пък вкарва по-строги санкции за чужденци, нарушили наново миграционното законодателство на Съединени американски щати, съобщи РИА "Новости ". Според подкрепилите измененията, множеството от които са републиканци, въвежданите с двата законопроекта ограничения са значими за Съединени американски щати, защото проблемите с незаконната имиграция заплашват публичната и националната сигурност.

Президентът на страната Доналд Тръмп разгласи, че "аплодира " решението на Камарата на представителите. "Призовавам Сенатът да прегледа тези законопроекти, да ги утвърди и да ги показа на моето бюро. Призовавам всички законотворци да поддържат тези законопроекти, с цел да защитят живота на американците ", написа в публикуваното изказване на Тръмп.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР