Камарата на автомобилните превозвачи в България настоява следващото правителство да

...
Камарата на автомобилните превозвачи в България настоява следващото правителство да
Коментари Харесай

Транспортният бранш чака новото правителство да го изведе от безвремието

Камарата на автомобилните превозвачи в България упорства идващото държавно управление да предприеме действителни дейности по наболелите проблеми в българския транспортен бизнес и да го " изведе от безвремието ".

Посочва се, че плануваното е неприемливо и това решение би трябвало да се преразгледа незабавно от държавното управление - било то постоянно или служебно.

Превозвачите акцентират, че до момента в който страната ни е с най-неработещата, скъпоструваща и неефективна тол система, колкото и пъти да бъдат вдигнати тол таксите, приходите от тях няма по какъв начин да запушат всички дупки . Според тях е належащо реформиране на тол системата и метода, по който се прави пътното строителство в България.

В позицията на КАПБ се отбелязва, че от първостепенно значение за транспортния бизнес у нас е да се защитят българските водачи и бизнес от
 Депутатите се заеха с ремонта на тол системата
Депутатите се заеха с ремонта на тол системата

Гледат на първо четене планове за промени в Закона за придвижване по пътищата на Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България

Наложително било също управляващите да се заемат с проблемите по границите ни -

Камара на автомобилните превозвачи в България показва, че неведнъж е повдигала въпроса, както пред българските, по този начин и пред румънските управляващи. Отношението и на двете страни към казуса е меко казано озадачаващо, тъй като за разрешаването му са нужни няколко стъпки, които просто не се подхващат, отбелязва се в позицията.

Припомня се, че по-рано през годината Европейската комисия е предала по три случая по отношение на използването на европейското законодателство . Един от предявените искове против нашата страна е за това, че България не е въвела в националното законодателство разпоредбите за чисти транспортни средства. По втория иск Европейска комисия упорства Съдът на Европейски Съюз да се произнесе против България и Полша за това, че не са въвели в националното законодателство разпоредбите за европейската услуга за електронно пътно таксуване.

КАПБ упорства незабавно да се позволи и въпросът с нелоялната конкуренция на украинските превозвачи.

Превозвачите обобщават, че проблемите в българския транспортен бизнес не липсват. Липсват обаче действителни дейности за справяне с тях.
 Превозвачите търсят отговори от властта за Пакет Мобилност
Превозвачите търсят отговори от властта за Пакет Мобилност

Мълчанието на институциите ни по тематиката тревожи бранша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР