Камарата на архитектите в България връчва тази вечер първите Български

...
Камарата на архитектите в България връчва тази вечер първите Български
Коментари Харесай

Световноизвестни имена са жури на първите Български архитектурни награди

Камарата на архитектите в България връчва довечера първите Български архитектурни награди.

В състезанието участваха 41 плана на нови здания и на реконструкции на остарели здания, интериори и градски пространства. Архитектурен ръб, ръководен от ръководителя на камарата арх. Борислав Игнатов и формиран от изявени архитекти от Сърбия, Македония, Косово, Албания и Черна гора, номинира 16 плана за втория стадий на състезанието.

Тази вечер интернационално жури от международно известни имена в архитектурата ще разгласи спечелилия и четири специфични награди.

Негов ръководител е арх. Йън Ричи от Англия - джентълмен на Ордена на Британската империя, почетен член на Кралския съюз на архитектите в Шотландия и на Американския съюз на архитектите, първият задграничен проектант, отличен със сребърен орден за нововъведения от Френската академия на архитектурата. Носител е на повече от 70 английски и интернационалните награди за архитектура.

Членове на журито са белгийският проектант арх. сър Филип Самин (Белия), арх. Карем Язган (Турция), арх. Паоло Бреша (Италия) и арх. Шербан Тиганас (Румъния).

Вижте 16-те плана, номинирани за първите Български награди за архитектура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР