Камъче от първи базов лагер на Еверест поведе благотворителен търг

...
Камъче от първи базов лагер на Еверест поведе благотворителен търг
Коментари Харесай

Продадоха камъче от Еверест за 800 лв. на търг

Камъче от първи базов лагер на Еверест поведе благотворителен търг на Ротари Карлово в интерес на деца с увреждания. То бе препоръчано в началото за 50 лв. и в хода на наддаването цената му стигнадо 800 лв.. Ценният сувенир бе донесен от двама от членовете на Ротари, които преди броени дни се върнаха от Хималаите.

Благотворителна самодейност на Ротари – Карлово оборудва профилирани зали и кабинети за терапия на деца със характерни потребности. Кампанията в поддръжка на плана „ Да подадем ръка на нашите деца ” на Социален център – Карлово предходната вечер събра 27 000 лв..

Ротари клуб-Карлово избра тази година да поддържа построяването на сензорна зала за работа с деца с разстройства от аутистичния набор, кабинети за терапия и зала за срещи на майките на деца със специфични потребности, съобщи позицията на организацията президентът на Ротари – Карлово Петър Ламбрев.

Проявата бе в ресторант Карлово и бе почетена от управлението на община Карлово – заместник-кметовете Стойо Карагенски и Данка Люртова, от секретаря на общината Стефан Стефанов и ръководителя на Общинския съвет Теодор Шойлеков. В тази самодейност локалната власт има уговорката да извърши ремонт на пространствата, в които ще бъдат устроени кабинетите и залите

След това програмата бе поверена на водещият Камен Воденичаров и на DJ Steven.

Изпълнения на детската вокална групировка „ Карловойс ” с началник Анита Илиева разтопиха сърцата на участниците. След това на благотворителния търг бяха препоръчани няколко предмета, които събраха рекордната сума.

Картина на карловски художник, изобразяваща водопад „ Сучурум ” бе закупена за 1200 лв., след което новият и притежател я даде за интериора на кабинетите, на които бе отдадена благотворителната акция. Трогнат от желанието на участниците в самодейността Камен Воденичаров подари значинелна сума пари за създадаването на кабинети за деца в увреждания. С огромно парично подаяние в допълнение на бала направи Мартин Банков - карловец, който от години живее в Канада.

Община Карлово пое уговорката да издаде пространствата в подготвеност за съоръжение, а Ротари клуб-Карлово стартира работа по интернационален план на Фондация „ Ротари Интернешънъл “, с цел да обезпечи спомагателни средства за образование на личен състав и профилирано съоръжение, показа Цветина Захарлиева.

Изградената сензорна зала и кабинетите ще се употребяват от всички нуждаещи се деца и родители, без значение какви обществени институции посещават, добави тя.

От бала на Ротари-Карлово децата, посещаващи Социалния център получиха ръчно приготвени питки и сладки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР