Към този момент няма пациенти с опасност за живота след

...
Към този момент няма пациенти с опасност за живота след
Коментари Харесай

Катастрофата на Тракия: 11-годишно дете е сред пострадалите мигранти

Към този миг няма пациенти с заплаха за живота след тежкия пътен случай на автомагистрала „ Тракия “, в който почина незаконен мигрант от Афганистан, всички са в положително положение. Това сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев пред публицисти в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ В по-тежко положение е дете на 11 години ,

което е настанено в Клиниката по анестезиологично и интензивно лекуване в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ". Детето е с комоцио, без загуба на схващане. Направен му е скенер, няма тежки увреждания и положението му не е животозастрашаващо “, сподели още Меджидиев.

Той уточни, че след случая 30 души са настанени в болничното заведение в регионалния град

и досега всички са обработени, четирима от тях са освободени. „ Медицинските екипи са реагирали неотложно, на мястото са пристигнали три коли за спешна помощ от Стара Загора, две от Чирпан и една от Братя Даскалови “, разяснява той. 

Има пациент с фрактура на бедрото, който следва да бъде опериран и един опериран с контузия на ръката .

Двама души са с пневмоторакс, един от които е дрениран. Има и други с гръдни контузии, както и пациент със строшен втори шиен прешлен, при който не се постанова оперативна намеса, разясни здравният министър. 

Инцидентът е станал на 165-и километър на автомагистрала „ Тракия “, в региона на Чирпан. Катастрофиралият бус е превозвал незаконни мигранти, в него е имало 46 души. Шофьорът на транспортното средство е избягал. Предполага се, че лидерът е пакистански жител, подхванати са оперативно-издирвателни мероприятия. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР