Към този момент на базата на над 1400 лица тествани

...
Към този момент на базата на над 1400 лица тествани
Коментари Харесай

Ген.-майор Мутафчийски: Това ни чака, дами и господа. Ситуацията се променя с часове

Към този миг въз основата на над 1400 лица тествани у нас са открити 23 позитивни случая на COVID-19. Само за вчерашния ден - 16. един смъртен случай в УМБАЛСМ “Пирогов ”, съобщи началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
В България от 28 февруари бе образуван Национален действен щаб, който да кумолира цялата информацията за обстановката в народен и международен мащаб.

“Сблъскваме се с проблеми. Имаме три гнезда на инфекцията, които са самостоятелни едно от друго - в Плевен, Габрово и София, където множеството от случаите нямат общо един с различен. Не приказваме за изолирано семейство, а за по-сериозна обстановка. Отдавна се насочиха послания за съблюдаване на общественото самоизолиране. Бяха дадени и редица разпоредби. Беше организиран въпросът с използването на болнични, само че има жестоко нарушение на тази карантина. На едно празненство в едно българско село 24 индивида са се събрали с ясното схващане, че един от тях е пътувал до Италия скоро”, разяснява Мутафчийски.

В света подхващат крути ограничения. В Израел, Гърция и Русия нарушаването на карантината се санкционира със затвор. Трябва да има промени в управлението на процеса у нас, тъй като вербалните рекомендации не се съблюдават.

“Ситуацията се трансформира всеки час. Това ни чака, уважаеми дами и господа”, съобщи от трибуната на Народно събрание началникът на оперативния щаб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР