Към средата на деня няма видимо замърсяване на морската вода

...
Към средата на деня няма видимо замърсяване на морската вода
Коментари Харесай

Община Приморско: Няма замърсяване на морската вода

Към средата на деня няма очевидно замърсяване на морската вода на плажната линия в Китен, откри посещаване на представители на Община Приморско на място, откакто сутринта туристи в района подадоха сигнал за замътняване. За това свидетелстват и направени настоящи фотоси на крайбрежната зона наоколо до устието на р. Караагач, съобщи Бургас24.

“Ситуацията все още наподобява умерено и не бихме желали да се основава ненужно терзание в гостите на курорта. Временното замътняване се случва в избрани интервали на годината, всекидневно когато след интервал на безводие дебитът на река Караагач се усили по-рязко и води част от пясъчния нанос, насъбран на устието в морето. Нека изчакаме умерено да излязат резултатите от пробите на морската вода, които през днешния ден бяха взети от способените институции. ", прикани кметът на Община Приморско доктор Димитър Германов. “Въпреки че плажната линия е държавна благосъстоятелност и е отдадена на концесия, Община Приморско ще наблюдава проблема. ", добави той.

Представители на Община Приморско ще създадат регулярни визити на плажната линия и през идващите дни.

Междувременно осведомяваме, че взаимна инспекция на Община Приморско, Басейнова дирекция “Черноморски регион " към Министерство на околната среда и водите и РЗИ-Бургас, извършена в края на юни в региона на Централен плаж – Приморско и крайбрежната алея на курорта, не откри никакви замърсявания на морската вода. Според резултатите “не се установяват брегови източници на замърсяване ", “водата в проверявания сектор е очевидно чиста, без цвят, без характерна миризма и без опалисценция на повърхността ". В допълнение инспекцията не открива нерегламентирано приключване и заустване на отпадъчни води.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР