Към печално известната в Украйна и по света ЧВК Вагнер

...
Към печално известната в Украйна и по света ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Частните армии в Русия днес са 30, точно те ще разкъсат империята на парчета

Към печално известната в Украйна и по света ЧВК " Вагнер ", учредена от съветския предприемач Евгений Пригожин са присъединиeни частните военни компании " Патриот " и " Редут ", както и отряд " Буря ", обвързван с Министерството на защитата на Русия.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров също има своя частна войска. Официално отрядът за бързо реагиране на " Ахмат " е част от Националната армия, само че в действителност това звено е подчинено единствено на ръководителя на Чеченската република.

Освен това някои съветски губернатори говорит за образуването на своите армии, а при започване на февруари стана известно, че съветската корпорация " Газпром петрол " също основава своя частна военна компания.

Общо в Руската федерация към този момент има към 30 частни военни компании.

 

Много постоянно съветската агитация и персонално президентът на Руската федерация Путин споделят, че сякаш в Украйна има някакви бандити, националистически групи и така нататък А в действителност в украинската войска всички доброволци са публично регистрирани в структурата на Въоръжените сили или Националната армия. Украйна не употребява услугите на наемници, изключително нарушители и незаконни групи. Докато в Русия обстановката е тъкмо противоположната, те започнаха да прибягват до услугите на нарушители,  които излежават присъди за ликвидиране, обир,и други сходни.

 

Създаването на ЧВК за управляващите е просто обезверен опит да намерят някакъв излаз от задънената улица, в която са изпаднали. Тоест обстановка, при която формалната войска очевидно не е на равнище и не се оправя със дилемите си. По принцип, в случай че формалната войска се справяше със дилемите, нямаше да има частни армии. Е,  щеше да има ЧВК, само че те щяха да си служат някъде в Африка и по света.

 

Ясно е за какво Кадиров прави това - цялата му власт се крепи на частната му войска.Ясно е за какво Пригожин го прави - той е много маргинална фигура за политиката. Да, той хранеше Путин, всички го познаваха, всички го уважаваха, той можеше да приказва с всеки, можеше да се обади на всеки - всички знаеха, че той е готвачът на Путин. Но в това време той не повлия на политическите подреждания.

 

 

От лятото, когато стана ясно, че формалната войска е безусловно неспособна да се оправи, стартира възходът на звездата на Пригожин. Той стана политическа фигура, той умерено може да бъде наименуван „ човек на годината “ в съветската политика. За шест месеца той се издигна и стана една от най-влиятелните политически фигури.

 

 

Що се отнася до основаването на военни формирования в избрани райони на Руската федерация, там губернаторите основават на тяхна територия по този начин наречените национални елементи: в Башкирия, в Марий Ел, в Мордовия, в някои други райони и ги назовават ​​с същинските им имена. Например Башкирският народен батальон получава обособени спомагателни субсидии от губернатора, настрана съоръжение за сметка на губернатора. Всичко е там, само че юридически тези момчета не са ЧВК, те са елементарни военни със същите права като другите.

От военна позиция ЧВК са доста нездравословно нещо, тъй като в основата на армията е единоначалието. И в тази ситуация е напълно явно, че единоначалието се нарушава, защото наред с ЧВК „ Патриот ”, наред с ЧВК „ Вагнер ” през днешния ден работят към 30 разнообразни частни военни компании.

 

Може да се уточни и армията на Кадиров, макар че официално те принадлежат към Националната армия. Но все пак е ясно, че „ кадировците “ не са подчинени нито на Путин, нито на Герасимов, нито на Золотов и още повече не на Шойгу. Те са подчинени на Кадиров.

 

Така че тук явно няма консенсус. Сега Газпром, по заповед на Мишустин (Михаил Мишустин, началник на държавното управление на Руската федерация, - бел.ред.), основава своя частна военна акция. Генадий Тимченко има свои ЧВК, той е един от портфейлите на Путин.

 

Техният смисъл, несъмнено, не е във войната против Украйна, тъй като за тази война тези ЧВК сега са по-скоро нездравословни, тъй като те унищожават правилото на единоначалието. Там стартират търканията, те имат разнообразни системи за финансиране, също така имат обособена верига за доставки и така нататък Всичко това поражда спорове във войната и докара освен до „ другарски огън “, само че и до директни удари в гърба, което в действителност към този момент се случи с протеста на Пригожин..

 

Целта им е напълно друга.. Сега от ден на ден хора измежду съветския хайлайф, в това число измежду военните, стартират да схващат, че войната е изгубена. И хората към този момент гледат в някаква вероятност, в това какво ще се случи след провалянето на Русия, след рухването на режима на Путин.

 

И тези ЧВК не се готвят за война с Украйна - те се готвят за войната, която ще се води вътре в Русия, откакто тази империалистическа война против Украйна прерасне във война на мафията за територии и благосъстоятелност. И по тази причина в този момент се основават тези ЧВК и всеки „ уважаващ себе си “ представител на съветската власт се стреми да придобие някаква своя частна войска.

 

След като войната бъде изгубена, Путин може да загуби властта си. И в този случай тези центробежни сили към суверенитета, които в действителност проникват в Русия, ще бъдат освободени и ще стартира Смутното време, т.е. последният краен стадий от разпадането на Руската империя.

 

И тук тъкмо тези частни армии, които по това време към този момент ще бъдат към 100, ще бъдат доста потребни. ЧВК ще влязат в действие и ще стартират да играят специфична роля - те просто ще раздерат Русия на части. И Пригожин, и Кадиров се готвят за това. Мисля, че държавното управление се готви за това, в това число Шойгу.

 

Защото армията е добра, а когато имаш лична войска, е ужасно. Тогава, след разпадането на Русия, ще има опция да се получи някаква политическа и финансова вероятност.

 

Превод от съветски и украински уеб сайтове: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР