Към обявените в предишния вариант за енергийна стратегия на България

...
Към обявените в предишния вариант за енергийна стратегия на България
Коментари Харесай

Съхранение на ток в газопроводи. Какво още има в енергийната ни стратегия

Към оповестените в предходния вид за енергийна тактика на България до 2030 година планове за предпазване на сила и транспорт на зелен водород по газопровода е прибавено и предпазване на сила от възобновими източници в газопреносната мрежа посредством Power-to-gas технология. Това е видно от в сряда за публично разискване документ. Той е модифициран по отношение на.

Правителството очевидно се е отказало от повтаряната от години манта за развиването на въглищните мощности, която изцяло опонираше на европейските политика за замърсяването на въздуха и постигането на климатична индиферентност до 2050 година Вече се признават проблемите пред съществуването на топлоелектрическите централи и се показва, че се разчита на тяхната работа в границите на бъдещия механизъм за потенциал. Вече се залага ня тяхната трансформацията на природен газ и зелен водород.

Отново участва желанието за създаване на два нуклеарни блока от по 1000 МВ, без да се показва къде тъкмо ще са, само че с проект да бъдат поетапно въведени в употреба след 2030 година Налице са и заложените в редица други проекти цели за развиването на възобновимите източници и за повишението на енергийната успеваемост.

Към оповестените още в предходния проект планове за предпазване на електрическа енергия, създадена от възобновими източници, е прибавена и концепцията за трансформиране на ненужната за моментното ползване електрическа енергия в газопроводи. Става въпрос за технологията Power-to-gas, която е новаторска идея за свързване на електрическата и газовата мрежа, което разрешава гъвкаво ръководство на остатъка и дефицита на електрическа сила. Тя разрешава преобразуването на електрическата сила в газообразен енергоносител (водород и/или метан) и да се употребява при нужда.

.В Европа сега има над 100 такива плана, главно в Германия, която се отхвърли от нуклеарната си енергетика и заложи на чистата сила от възобновими източници, само че срещо проблеми с балансирането на това произвеждане, което не е непрекъснато.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР