Към настоящия момент няма ясно разписани правила как се действа

...
Към настоящия момент няма ясно разписани правила как се действа
Коментари Харесай

Директор на училище за бомбените заплахи: Отговорността остава върху нас

Към сегашния миг няма ясно написани правила по какъв начин се работи при бомбена опасност . Директорите сме сложени в извънредно неподходяща обстановка да взимаме решения вместо виновните институции. Това сподели Диян Стаматов - шеф на 119-о Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София, което е едно от учебните заведения с получен подобен сигнал на електронната поща.

В две от учебните заведения  са взели  решение за прекъсване на образователния развой.  

" Изпратен е сигнал до 50 учебни заведения със закани за взривни устройства, който е с еднообразно наличие, само че с надградена информация за искане. Като се чака от нас да преведем в една банкова сметка криптовалута, в противоположен случай ще бъдат осъществени бомбени въздействия върху тези образователни заведения ", добави той.

Диян Стаматов е и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

" Като учебен шеф, се обадих на телефон 112, полицията пристигна и направи оглед на постройката на учебното заведение. Според тях няма външни рискови предмети. Подписах сведението с такова наличие и те си потеглиха, само че отговорността остава върху педагогическия колектив и върху шефа. Затова преценихме, че можем да преминем в онлайн режим от през днешния ден следобед и в целия утринен ден, с цел да понижим, колкото е допустимо в тази обстановка, както родителското напрежение , по този начин и изоставането в образователния материал, което стартира да става сензитивно ", сподели Стаматов.

Той добави, че в сигнала написа, че той е насочен и до университети.

По-рано през днешния ден шефове на седем столични учебни заведения още веднъж получиха закани за сложени бомби . Това оповестиха от столичната полиция. Заплахите още веднъж са изпратени по е-поща. В две от учебните заведения - в Доброславци и Нови Искър - е взето решение за прекъсване на образователния развой.  На база новия протокол за деяние, към този момент няма да бъдат затваряни здания , в случай че постъпи бомбена опасност, сподели през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР