Към началото на октомври в бюрата по труда в страната

...
Към началото на октомври в бюрата по труда в страната
Коментари Харесай

Среднистите във Варна с по-голям шанс на пазара на труда от висшистите

Към началото на октомври в бюрата по труда в страната има декларирани общо 14250 свободни работни места, оповестява на уеб страницата си Агенцията по заетостта към Министерството на труда и обществената политика. От тях 228 са незаетите във Варна.

Най-голям късмет на пазара на труда в морската столица имат да се осъществят тези, които са се насочили към сферата на търговията, тъй като там има оповестени цели 40 позиции за продавач-консултанти и 18 за касиери.

Изискванията са скромни – задоволително е да имате приблизително обучение и да ви се работи. Не е належащо да владеете език или да притежавате други умения, а единствено за едно от всичките 58 работни места в тази област се изисква компютърна просветеност.

Чуждият език е наложителен, в случай че желаете да работите като осведомител в приемна. Има общо 30 свободни места, като за тях също могат да аплайват среднисти, стига да имат обикновени компютърни знания – „ работа с интернет “.

Продължава наклонността да не доближават фрагменти в областта на опазването на здравето, където висшето е наложително. Особено търсени са медицинските сестри и акушерките.

Интересен абсурд с условието за учебен ценз се следи и при фрагментите в туризма. Търсят два пъти повече помощник-готвачи, в сравнение с готвачи, като за помощниците образованието, най-малко главно, е наложително, до момента в който за майсторите е категорично упоменато, че може и „ без обучение “. Далеч по-висококвалифицирани би трябвало да бъдете, в случай че желаете да станете сервитьори, тъй като там с изключение на наложителната подготовка и диплом от профилирано учебно заведение, ще ви е належащо и положително притежаване на британски език. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР