Към момента в Софийската градска прокуратура не са представени доказателства,

...
Към момента в Софийската градска прокуратура не са представени доказателства,
Коментари Харесай

Няма доказателства Божков да е бил изнудван, твърди прокуратурата

Към момента в Софийската градска прокуратура не са показани доказателства, че е било упражнено непозволено влияние и насила по отношение на обвинения бизнесмен Васил Божков. Обвинението не разполага и с доказателства да е било осъществено изнудване, за което е формирано досъдебното произвеждане от органите на Главна дирекция " Национална полиция ". Това обявиха от прокуратурата във видеосъобщение, оповестено в формалната им Фейсбук страница.

На 21 март в прокуратурата били подадени три плана на постановления за привличане на политически лица (Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова - бел. ред.) в качеството им на обвинени във връзка съучастничество в изнудването на Васил Божков. Документите не съдържали автограф, не било посочено име, а единствено длъжността на проверяващия служител на реда. " Разследващите служители на реда нямат пълномощия да повдигат обвинявания на лица, членове на Министерския съвет все още на действието ", показва във видеото представителят на СГП Десислава Петрова. Разследвания за закононарушения, осъществени от лица от Министерския съвет, се вършат единствено от следовател, който принадлежи към самостоятелната съдебна власт. Целта е гаранция срещу евентуален произвол и корист с власт, акцентира тя.

" Във връзка с осъществените на 17 март опорочени претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на конфискуваните предмети и движимости ще бъде осъществен оглед ", споделят още от държавното обвиняване. Ще бъдат разпитани от следовател наново очевидците, чиито разпити са извършени от незапознат орган – проверяващ служител на реда към Министерство на вътрешните работи ", декларира представителят на СГП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР