Към момента шансовете за правителство с първия мандат изглеждат неблагоприятни.

...
Към момента шансовете за правителство с първия мандат изглеждат неблагоприятни.
Коментари Харесай

Политолози очакват бърза рулетка с мандатите

Към момента възможностите за държавно управление с първия мандат наподобяват неподходящи. Това мнение изрази политологът Геновева Петрова в студиото на БиТиВи след първия ден на съвещания при президента Румен Радев, в който минаха първите две политически сили в 49-тия парламент.

Според нея не е толкоз основна новината, че водачът на ГЕРБ и понастоящем народен представител Бойко Борисов няма да е министър председател, само че може да е значимо за самата коалиция ПП/ДБ.

Според Петрова в Народното събрание е почнал разговор сред ГЕРБ и ПП/ДБ, както и декларираната лидерска среща, на която ще се води политически диалог по тази причина какъв вид на държавно управление може да се случи.

Петрова счита, че президентът няма да даде дълъг период на партиите и процедурата с мандатите за сформиране на държавно управление ще се завърти много по-бързо, в сравнение с в предходното Народно заседание. Партиите би трябвало да вземат самодейността в ръцете си, с цел да излъчат държавно управление без значение в какъв вид, само че топката е в ръцете на президента, сподели политологът.

Геновева Петрова посочи, че в обединението ПП/ДБ узряването се случва най-бавно, само че следва да се види дали ще има някакъв разцвет. Резултатът от завъртването на мандатите ще бъде друг от предходните, разяснява тя.

Според проф. Михаил Мирчев няма нито една партия, която се е затичала да прави държавно управление. При изискване, че няма нито една същинска партия, всички са заинтригувани служебният кабинет да ръководи, да си стоварват целия негативизъм върху президента и партиите да си решат въпроса с локалните избори, разяснява вижданията си проф. Мирчев.

Мирчев продължава да не изключва предварителни парламентарни избори дружно с локалните през октомври месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР