50-ото НС вече е в мандат. Той започна да тече

...
50-ото НС вече е в мандат. Той започна да тече
Коментари Харесай

Пламен Киров: Имаме два парламента в мандат

50-ото Народно събрание към този момент е в мандат. Той стартира да тече от деня на изборите. Мандатът на предходният парламент пък не е завършил. В момента имаме два Народното събрание в мандат. Това се получи с помощта на. Това съобщи пред Българска национална телевизия преподавателят по конституционно право Пламен Киров.

Според него разсъдъкът ще надделее и ще има държавно управление. По думите му е обикновено ГЕРБ-СДС да желае да излъчи ръководителя на Народно събрание, тъй като традицията е тази фигура да е от най-многобройната парламентарна група.

Киров уточни, че откакто има определен парламент е редно да се направи опит за сформиране на кабинет. Конституционалистът акцентира, че всяко държавно управление би трябвало да е експертно. Не може хора хванати по политически аргументи, без подготовка, да се озоват на управителни позиции, безапелационен е той.

По думите му в естествените страни контактите сред политическите сили стартират още след оповестяването на изборните резултати. Не се прави коалиция от през днешния ден за на следващия ден, посочи Киров. По думите му няма нищо по-естествено откакто Движение за права и свободи са станали втора политическа мощ да влязат във властта с министри. Той акцентира, че задачата на всяка партия е да влезе в ръководството. Киров обаче недоумява за какво Движение за права и свободи не работят в тази посока.

Конституционалистът съобщи, че коалиция без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи няма по какъв начин да се получи. Според него огромната мистерия е кой ще бъде третия състезател в възможното държавно управление. Той означи, че държавно управление на малцинството е нестабилна структура, която не би издържала дълго.

По отношение на политическия план на Румен Радев той уточни, че това е дъвка, която се пуска, с цел да има защо да се приказва. Според него президентът ще довърши мандата си и едвам по-късно би се захванал да прави политически план. Президентът остава единственият контрапункт на други разбирания за ръководството на страната , сподели още Пламен Киров.
 Институции ще има, само че могат ли депутатите да приказват от името на народа?
Институции ще има, само че могат ли депутатите да приказват от името на народа?

Проф. Пламен Киров не счита, че президентът ще бави първия мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР