Към момента се работи по въпроси с определяне на финансовите

...
Към момента се работи по въпроси с определяне на финансовите
Коментари Харесай

Нено Димов: Ще има повече пари за гарантиране на чистотата на въздуха

Към момента се работи по въпроси с установяване на финансовите параметри по използване на ограниченията за запазване на атмосферния въздух. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева за ограничения за възстановяване качеството на атмосферния въздух в гр. София.
Той уточни, че все още се изследват всички благоприятни условия за финансиране на програмата. По думите му преди всичко това е Оперативна програма „ Околна среда “ 4, сподели той и посочи, че се разисква и дотация от държавния бюджет .
„ На база на резултатите по осъществяването на ограниченията по настоящата оперативна стратегия ще бъде плануван спомагателен финансов запас за идващия програмен интервал.
Нещо повече, уповавам се от икономии от настоящата стратегия и други общини да имат достъп до финансиране. „ Националната стратегия за възстановяване на качеството на атмосферния въздух 2018-2024 година е създадена въз основа на подписано от 28 септември 2016 година съглашение сред Министерство на околната среда и водите и интернационалната банка за възобновяване и развиване в поддръжка на ръководството на качеството на въздуха.
Разработването на програмата се финансира от Оперативна програма „ Околна среда “. В Националната стратегия са планувани ограничения, които би трябвало да се извършват до края на 2024 година, с цел да се реализира сходство с нормите за фини прахови частици в 28-те общини, които са включени в наказателната процедура против страната ни. Мерките в програмата са ориентирани най-много в смяна на битовото отопление “, добави още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР