Към момента нямаме официален акт от Министерство на здравеопазването, който

...
Към момента нямаме официален акт от Министерство на здравеопазването, който
Коментари Харесай

Готови сме да организираме учебния процес при грипна епидемия

Към момента нямаме формален акт от Министерство на здравеопазването, който да изисква от МОН предприемане на дейности, свързани с вероятно неприсъствено образование с оглед епидемиологичната обстановка поради грипа. Вече имаме опит в образуване на образователния развой в такива обстановки и когато бъдем сезирани, навреме ще се организираме, с цел да не бъдат сюрпризирани шефове, учители, възпитаници и родители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов. Той посочи, че водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на локално равнище ще се реши обстановката и ще се избере коя от формите на организация на образователния развой да се приложи.

Все още няма дефинитивно мнение на МОН за актуализирането на образователните стратегии, тъй като макар осъществената активност по изследването на мнението на всички заинтригувани, има противоречиви въпроси, по които има потребност от спомагателна експертиза.

По отношение на наредбата за състезанията за шефове, той напомни, че напролет има планувано дело във Върховния административен съд и когато той се произнесе, министерството ще провежда съответните действия, свързани с използването на наредбата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР