Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност. Очаквам службите

...
Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност. Очаквам службите
Коментари Харесай

Радев: Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност - ако се появи, ще свикам КСНС

Към момента няма директна опасност за националната сигурност. Очаквам службите за сигурност да продължат да работят умерено и отговорно.

 

Това съобщи пред публицисти в Бургас президентът Румен Радев във връзка офанзивата на " Хамас " по Израел. Така той отговори на апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да свика КСНС, с цел да не проспи и войната в Израел, както проспа, по думите й, войната в Украйна.

" Ако има смяна в обстановката, съм подготвен да свикам КСНС ", акцентира той.

 

Президентът разяснява и измененията в Конституцията. По думите му настоящото Народно събрание няма нито легитимност като социална поддръжка, нито задоволително гражданско посланичество, с цел да пренаписва Основния закон на страната. 

 

Настоящото Народно заседание няма нито легитимност като социална поддръжка, нито задоволително гражданско посланичество, като % дали своят вот на последните избори, с цел да пренаписва Конституцията. Така че, на всички е ясно, че тези напъни за замяна на публичния контракт се вършат най-много с цел да се оправдае безпринципната коалиция, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Бургас.

 

„ А и партиите, които напират да пренапишат публичния контракт, нямат, съгласно мен, и моралната легитимност да го вършат. Защото те събират парламентарна поддръжка със цената на изменничество на личните си гласоподаватели ", добави Радев.

 

„ Службите за сигурност работят интензивно. В момента най-важното е да не се позволява некадърно вмешателство в тяхната работа и продължение на опитите за тяхната политизация. Докладът на Националния контратерористичен център сподели, че няма директна опасност за националната сигурност. Очаквам службите за сигурност да продължат да работят умерено и отговорно ”, акцентира президентът.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР