Към момента няма болнично заведение, в което да липсват моноклонални

...
Към момента няма болнично заведение, в което да липсват моноклонални
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Към момента няма болнично заведение, в което да липсват моноклонални антитела

" Към момента няма болнично заведение, в което да липсват моноклонални антитела. Във връзка с разрастващата се вълна е завършила поръчката за доставка на спомагателни количества ", това съобщи здравният министър проф. Асена Сербезова по време на чуването ѝ в здравната комисия към Народното събрание.

" По отношение на това дали са ефикасни....изискахме посредством районните РЗИ информация за ефикасността на лекуването с моноклонални антитела, защото към този миг са налични данните от клиничните изпитвания, тъй като става въпрос за нов артикул, само че това което нас ни интересува е освен ефикаснотта, само че и успеваемостта в действителни условия ", добави здравният министър.

" Текущата информация, с която разполагаме демонстрира добра успеваемост на лекуването с моноклонални антитела ", акцентира тя.

" На 12 януари 2022-ра Министерство на здравеопазването е подписало контракт с единствения лицензиран снабдител на " Monopiravir ". Договорът влиза в действие след издаване на позволение за потребление на лекарствения артикул от Европейската комисия ", добави проф. Сербезова.

" Това издаване на позволение е двуетапно. Първо има положително мнение от комитета по медикаментите, което на този стадий го има и се чака окончателното позволение за потребление от страна на Европейската комисия. Като в контракта има уговорка, че по-късно се пристъпва към даването на поръчка ", посочи здравният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР