Към момента никой не отправял покана към служебния премиер Стефан

...
Към момента никой не отправял покана към служебния премиер Стефан
Коментари Харесай

Не са водени преговори с Янев за евентуалното му участие в следващ редовен кабинет

Към момента никой не отправял покана към служебния министър председател Стефан Янев за възможното му присъединяване в идващ постоянен кабинет. Янев би обмислил сходна покана, в случай че я получи, само че решението му ще зависи от политиките на образуваното болшинство, сподели министър-председателят пред Българска национална телевизия.

Според него по тази причина е добре, че сега се водят съдружни договаряния по политики, а на идващ стадий ще бъдат обсъждани персони.

Янев уточни, че президентът Румен Радев нито един път не се е намесил директно в работата на държавното управление. Ето за какво членовете на кабинета носят отговорност за всички решения на Министерски съвет.

Служебният кабинет е подготвил проектобюджет за следващата година, който ще бъде препоръчан на новите депутати.

„ Проектът би могъл да послужи като базисен сюжет и да бъде променян според от контрактуваните политики сред партиите “, посочи Янев и добави че по време на двете служебни държавни управления, които оглавява, пенсиите са увеличени с съвсем 25% от 46-ия парламент, което компенсира изпреварващо инфлацията.

По мотив битката с корупцията служебният министър председател съобщи, че би трябвало да намерим метод като общество да изкореним този проблем. „ Необходим е почтен диалог, с цел да забележим какви ограничения можем да вземем “, сподели той.

По думите му е нужна смяна в законодателството и систематични дейности на едно болшинство с четиригодишен мандат. Затова той се надява, че водените сега съдружни договаряния ще дадат резултат. Служебното държавно управление също има воля да помогне в този развой и по тази причина се изготвя законопроекти, които ще бъдат препоръчани на новия парламент.

Служебният министър председател съобщи още, че държавното управление приготвя промени в Закона за публичните поръчки, касаещи „ ин хаус “ процедурите. Измененията ще бъдат предложетни на 47-ото Народно заседание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР