Към момента на публикуване на настоящата статия руското Министерство на

...
Към момента на публикуване на настоящата статия руското Министерство на
Коментари Харесай

ISW: Кремъл е притеснен от положението си в Херсон, Путин лично у...

Към момента на издание на актуалната публикация съветското Министерство на защитата (МО) не е оповестило или удостоверило известията за уволнението на Макаревич и едва ли ще го направи, като се има поради склонността му постоянно да прикрива промени във военното командване на високо ниво.

 

Един съветски блогър твърди, че съветският президент Владимир Путин е уволнил Макаревич по време на неотдавнашното си посещаване в щаба на Южния боен окръг (ЮВО) в Ростов на Дон на 19 октомври.

 

Блогърът също по този начин твърди, че Теплински е бил дейно намален от позицията си на заместник-главнокомандващ на театъра на военните дейности, макар че не е ясно дали Теплински към момента заема тази позиция.

 

Свързаният с Кремъл боен блогър твърди, че слуховете за уволнението на Макаревич са се появили през последната седмица и че отстраняването му е било " от дълго време закъсняло " поради оправянето му с военната обстановка в Херсонското направление.

 

Милблогърът добави, че заместник-началникът на съветския общоприет щаб генерал-полковник Алексей Ким дейно командва цялата Съвместна формация на съветските сили в Украйна.

 

ISW не може да ревизира без значение тези изказвания.

 

Съобщението за уволнението на Макаревич демонстрира, че Кремъл или съветското военно командване може би са задоволително обезпокоени и скептични по отношение на способността му да отблъсне неотдавнашните по-големи от обичайното украински сухопътни интервенции в източната (лявата) част на Херсонска област.

 

Свързаният с Кремъл боен блогър твърди, че дребен украински " плацдарм " в Кринки (селище на източния бряг на Херсонска област) евентуално е провокирал отстраняването на Макаревич.

 

Други съветски блогъри повториха сходни теории, като твърдяха, че небрежността и изключителната липса на командна самодейност на Макаревич са разрешили многократни украински десанти на източния бряг на Херсонска област.

 

Един от военните блогъри твърди, че украинските " плацдарми " на източния бряг на Херсонска област основават рисков казус и че съветските сили под командването на Макаревич не са в положение да противодействат и да отговорят съответно на украинските закани.

Възможно е също по този начин съперниците на Макаревич да са съумели да убедят съветския президент Владимир Путин, че Макаревич не е съумял да командва Херсонското направление на фона на засилените украински сухопътни офанзиви.

 

Избрана група съветски блогъри по-рано упрекнаха Макаревич, че не е съумял да командва и оборудва съответно съветските сили, с цел да отговори на украинските нападения по източния бряг на Херсонска област през лятото на 2023 година

 

Някои от тези военни блогъри изключително хвалеха Теплински и подлагаха на критика Макаревич, откакто съгласно известията той размени Теплински като пълководец на ВДВ през зимата на 2023 година

 

Свързан с Групата Вагнер боен блогър твърдеше, че Макаревич е бил отхвърлен от поста си, откакто неуточнени чиновници на разузнаването са уведомили съветското " висше командване " - евентуално намеквайки за Путин - за това, че Макаревич не е дал точна информация за обстановката в зоната на неговата отговорност.

Един съветски блогър също по този начин твърди, че съветските военни блогъри, които са се борили за отстраняването на Макаревич, трябва да се радват.

 

В съветското осведомително пространство продължава да се разисква бъдещето на останалия личен състав на групата " Вагнер ". Свързани с " Вагнер " съветски военни блогъри настояват на 28 октомври, че група " Вагнер "  официално е отряд на Росгвардия и ще резервира своите структури и командири.

 
Блогърите настояват, че Росгвардия предизвиква дейния и аварийния личен състав на " Вагнер " да подпише контракти с Росгвардия, в това число шестмесечни контракти за работа в Украйна или деветмесечни контракти за работа в Беларус, Близкия изток, Африка или Латинска Америка. По-малка група свързани с Вагнер съветски военни блогъри опровергаха неотдавнашните известия, че огромни групи някогашни чиновници на Вагнер се причисляват към чеченските елементи " Ахмат " Спецназ в Русия или към експедиционните сили на съветското Министерство на защитата (МО) в Сирия.

 
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разгласява на 29 октомври фрагменти, на които се твърди, че се вижда по какъв начин командирът на " Ахмат " Апти Алаудинов и депутатът от Държавната дума на Русия Николай Брикин посрещат 170 някогашни бойци на " Вагнер " в частите на " Ахмат ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР