Към момента американският министър на отбраната Марк Еспър не вижда

...
Към момента американският министър на отбраната Марк Еспър не вижда
Коментари Харесай

На 2 самолетоносача има заразени, Еспър не иска да евакуира хиляди моряци

Към момента американският министър на защитата Марк Еспър не вижда нужда от евакуация на целия екипаж от самолетоносача " Теодор Рузвелт " , на борда на който са регистрирани случаи на болест с ковид. изясни Еспър в изявление за CBS.

По-рано " Ройтерс " заяви, че капитанът на кораба Брет Крозиер в писмо, изпратено до командването на американския флот , приканва за решителни ограничения за избавяне на живота на моряците и прекъсване на разпространяването на вируса. По-специално той желае да се изведат повече от 4 хиляди военни лица от самолетоносача и да ги изолира. На " Теодор Рузвелт " са регистрирани близо 80 случая на зараза .
 25 моряци с ковид на американски самолетоносач
25 моряци с ковид на американски самолетоносач

Само преди два дни Пентагонът разгласи, че трима моряци на борда на самолетоносача са с ковид

" Не мисля, че сме на този стадий ", сподели Еспър в отговор на въпроса дали е време да изтегля екипажа от кораба. " Ние осигурихме на самолетоносача, който е в Гуам, доста здравно съоръжение ... здравна помощ, при нужда изпращаме медицински личен състав. "

Според Еспър, измежду екипажа няма такива, които биха били " съществено заболели ". " В момента се опитваме да осигурим ограничение на разпространяването на вируса ", изясни шефът на Пентагона и добави, че към момента не е имал време да се запознае с писмото на капитана на " Теодор Рузвелт " .

По-рано Fox News заяви, че ковид е диагностициран и при няколко души на борда на самолетоносача " Роналд Рейгън " със седалище в Япония .

Еспър обаче означи, че това, както и случаите на болест при " Теодор Рузвелт ", съгласно него, няма да повлияе на бойната подготвеност на Военноморски сили на Съединени американски щати . " Не, не съм угрижен за това. Имаме разполагаем повече от два самолетоносача. Имаме отлична мрежа от съдружници и сътрудници, които работят с нас, с цел да възпират заканите ", изясни министърът.
 Белият дом: COVID-19 ще убие до 240 000 американци
Белият дом: COVID-19 ще убие до 240 000 американци

Предстоят две тежки седмици, прикани Тръмп

Според Еспър той не има вяра, че " обичайните съперници " на Съединени американски щати измежду непознати страни се пробват да се възползват от обстановката , която се е развила по отношение на разпространяването на ковид в света. " Не мисля... не сега... Много страни се концентрират върху себе си. Това не значи, че би трябвало да сме по-малко бдителни. Във всеки случай призоваваме нашите въоръжени сили ситуирани в чужбина да останат бдителни и да пазят страната , до момента в който ние сме съсредоточени върху себе си, с цел да се оправим с пандемията ", сподели ръководителят на американското министерство на защитата.

Първият болен на борда " Теодор Рузвелт " бе регистриран предходната седмица от изпълняващия длъжността секретар на Военноморски сили на Съединени американски щати Томас Модли. Според него инфектираните са евакуирани от самолетоносача . Самият транспортен съд е изпратен до остров Гуам, където се намира базата на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Според университета Джон Хопкинс, който прави калкулации въз основа на данни на федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 189 хиляди случая на коронавирусна зараза. Загинали са 3,9 хиляди души .
 Пандемията в Съединени американски щати набира сили
Пандемията в Съединени американски щати набира сили

859 са умряли за едно денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР