Към края на седмицата Министерството на правосъдието ще представи публично

...
Към края на седмицата Министерството на правосъдието ще представи публично
Коментари Харесай

Крум Зарков: Към края на седмицата Министерството на правосъдието ще представи законопроекта за разследване на главния прокурор


" Към края на седмицата Министерството на правораздаването ще показа обществено законопроекта, касаещ механизмите за следствие на основния прокурор ". Това стана известно от думите на служебния министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо пред БТВ.

" Законопроектът беше направен от моята предшественичка Надежда Йорданова и импортиран от нея в Народното събрание в качеството ѝ на народен представител. Той беше изпратен до Венецианската комисия, откъдето получихме позитивна светлина за правилото, само че и много бележки всъщност и по избрани разпореждания, по които работим ", изясни Зарков.

" Съдия от висшите съдилища ще бъде назначен по сигнал, който касае директно фигурата на основния прокурор ", уточни министърът. Той посочи, че съдията няма да е единствено един. " Ще има лист от съдии, и това беше една от рекомендациите на Венецианската комисия, че те би трябвало авансово да са изявили предпочитание, че биха се заели с това ", изясни Зарков.

" Ако е постъпил сигнал против основния прокурор, ще бъде изтеглен арбитър, който ще води следствието ", добави служебният министър. Идеята е да не е подопечен прокурор на основния прокурор, който да прави това следствие ", уточни още Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

По думите му България се занимава с този проблем още от 2009 година, когато е наказана от Европейския съд за правата на индивида поради неналичието на механизъм за следствие на основния прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР