Към края на пролетта следващата година би трябвало да видим

...
Към края на пролетта следващата година би трябвало да видим
Коментари Харесай

Тагарев: Към края на пролетта следващата година би трябвало да видим наши летци на F-16

Към края на пролетта идната година би трябвало да забележим наши летци в България да летят на F-16. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред БНР.

Във фокуса на визитата в Съединени американски щати е съдействие в региона на сигурността

и защитата сред България и Съединените щати. Ние имаме стратегическо партньорство и изпълняваме пътна карта от много години, а в този момент е моментът, в който има опция да демонстрираме забележителен напредък в развиването, за това ни дава опция увеличеният бюджет за защита. Проектите, за които ние към този момент сме сключили контракти, които изпълняваме взаимно със Съединените щати – това е във връзка с нашата войска. Също по този начин вероятно разполагане на войски на наша територия, подготовката на инфраструктура.

Общо взето всички действия, които са свързани с повишение на потенциала на България

и дружно с нашите съдружници за въздържане на възможни съперници и защита на нашата територия, в случай че това се наложи. В тази връзка обсъждахме многонационални формирования, създаване на инфраструктура, планове и други

Друг акцент беше помощта за Украйна, който е главен детайл на нашата политика, защото с Украйна ние пазиме и себе си.

И тук имаме обилни общи ползи със Съединените щати, имайки поради тяхната водеща роля в по този начин наречения формат „ Рамщайн “. Помагайки на Украйна, ние получаваме благоприятни условия да увеличим потенциала на отбранителната промишленост, да работи нашата стопанска система и да получим някои спомагателни въоръжения, които другояче не бихме могли да си позволим.

Искания има още от началото на огромната експанзия на Русия против Украйна

Допълнителни претенции от тяхна страна не е имало, само че както споделих, в наш интерес и в полза на други европейски съдружници е този спор да откри решения, тъй че да бъде възобновено интернационалното право, интернационалният ред и цялата територия на Украйна в нейните интернационално приети граници, съобщи Тагарев за БНР.

Преди няколко часа сама беше подписано съглашението за пускане на противоминната група сред България, Румъния и Турция и това е главният детайл. Това съглашение не е в границите на НАТО. То е сред 3 съюзни страни, които граничат с Черно море, само че самата интервенция остава отворена за принос на съдружници, имайки поради спазването на рестриктивните мерки на конвенцията от Монтрьо “, сподели Тагарев.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР