Към края на април приходите по консолидираната фискална програма (КФП)

...
Към края на април приходите по консолидираната фискална програма (КФП)
Коментари Харесай

В края на април приходите в бюджета са близо 20 млрд. лева, отчете Велкова пред депутатите

Към края на април приходите по консолидираната фискална стратегия (КФП) са 19,840 милиарда лв.. Това съобщи министърът на финансите Росица Велкова при чуване в Народното събрание по отношение на осъществяването на бюджетните доходи и разноски и положението на фискалния запас все още, предава Българска телеграфна агенция.

Съпоставени със същия интервал на предходната година приходите нарастват номинално с малко над 2 милиарда лв. или 11,5 на 100. Данъчните и неданъчните доходи регистрират растеж, до момента в който помощите от Европейски Съюз са по-ниски. При данъчните и осигурителните заплащания има нарастване с над 1,9 милиарда лв. или 14,2 на 100, сподели Росица Велкова.

Разходите по КФП към края на април са в размер на 20,937 милиарда лв. - или номинален растеж за същия интервал от малко над 4 милиарда лв., или 23,8 на 100 по отношение на първите четири месеца на предходната година. Най-значително порастват обществените разноски - над 1,5 милиарда лв.. В това число разноските за пенсии се подвигат с 1,348 милиарда лв.. Разходите за личен състав със 770 млн. лв., за прехрана – над 681 млн. лв. и за дотации – повече от 606 млн. лв., регистрира финансовият министър
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР