Към края на 2019 г. френското вътрешно министерство обяви плашещи

...
Към края на 2019 г. френското вътрешно министерство обяви плашещи
Коментари Харесай

Какво се случва? Антихристиянски изстъпления навсякъде в Европа, 3000 осквернени църкви

Към края на 2019 година френското вътрешно министерство разгласи плашещи числа: през 2018 година в страната са регистрирани 1704 антирелигиозни случая, в това число 1063 случая с антихристиянска ориентировка. През 2016 година е имало доста по-малко такива - 949, прецизира pogled.info.

В епархията на град Поатие за три месеца са осъществени три опита за опозоряване на ковчежета със Светите блага. Местният архиепископ Паскал Винцер съобщи, че такова нещо в никакъв случай преди не се е случвало, само че в този момент се случва постоянно.

„ Свидетели сме на секуларизъм, който лимитира вярата до персоналния живот на човек и невиждан напредък на исляма, който нападна „ неверниците “ и тези, които отхвърлят Корана. От една страна, ние сме осмивани от медиите, а от друга, се сблъскваме с възходящия ислямски фундаментализъм”, съобщи епископът на Тулон и Фрежус Доминик Рей.

През 2019 година Европа сложи безспорен връх - 3 хиляди осквернени църкви и други религиозни обекти!

Начело е Франция, родното място на Волтер, якобинците и войнствения атеизъм: приблизително три осквернения се случват всеки ден. Лош образец демонстрираха самите управляващи през 2016 година, като подредиха на полицията в Париж да извлекат молещ се духовник и паството му от остарялата черква “Св. Рита”, издигната през 1905г. Енориашите и духовникът стачкуваха против събарянето му и откриването на паркинг на това място.

През същата 2016 година във Фонтенбло в църквата “Св. Луи” незнайни изгориха скулптура на Богородица от XIV век и гравиран олтар от XVI век, разпръснали Светите блага, а в друга черква съборили кръста. От 2008 до 2016 година броят на актовете с антихристиянска ориентировка са се усили във Франция с 245% - т.е., се съвсем два пъти и половина.

На второ място е Германия - два случая на ден. В Холандия, Белгия, Австрия, Дания, Италия, Финландия, даже в Полша и Ирландия, където католическата религия също понижава, се вижда растеж на сходни закононарушения. В тези страни църквите са подпалвани, надрасквани с богохулства и омазвани с изпражнения. През 2019 година са регистрирани 10 случая, когато осквернителите са се изхождали по светините, употребявали са Библията вместо тоалетна хартия. Петнадесет акта на вандализъм, осъществени от сатанисти, анархисти и феминистки. 33 палежа, 7 случая на заличаване на коледни знаци.

Във Франция, Германия и Гърция закононарушенията са осъществени основно от войнстващи атеисти и радикални ислямисти, в Испания - от феминистки и анархисти, в Швейцария - от ЛГБТ деятели.

Във Англия работят елементарни крадци. Там са ограбени 40% от селските църкви, от които са свалени металните камбани и покриви. Британската преса написа, че грабежите се правят по конвейер, като се употребяват модерни технологии - дронове и сателитни карти.

В Щецин, Полша, в базиликата на “Свети Йоан Кръстител”, хулигани набиха до кръв духовник, тъй като им е отказал да им даде облекла за литургия. Каква литургия са желали да отслужат, историята мълчи.

Във Англия изгориха черква, издигната през 1175 година.

„ Историческите и културните вреди не могат да бъдат изчислени “, споделя Питър Айерс от благотворителната фондация „ Спасяване на църковното завещание “.

В норвежкия Трондхейм четирима ислямисти заплашиха, че ще убият локален просветител, в случай че той не премине към исляма. Швейцарски феминистки пред паметника от 1909 година на тримата видни протестантски реформатори от XV-XVI в. Гийом Фарел, Теодор Бедж и Джон Нокс оставиха графити: дъга в цветовете на ЛГБТ и надпис: “Къде са дамите тук?” Във Франция, на вратата на “Нотр Дам дю Ду Тогава” в Тулуза е надраскано "Аллах Акбар ".

Френският политолог Джером Фурк, създател на книгата “Френският архипелаг: Раждането на мултикултурното и разграничено общество” (Jérôme Fourquet L’Archipel français: Naissance d’une nation multiple et divisée), назовава френското общество постхристиянско.

„ Нарастващата дехристианизация “, написа той, „ ни води до последния стадий в историята на католицизма... Векове наред католицизмът е структурирал груповото схващане на френския народ. Днес този народ е бледа сянка на това, което в миналото е бил. Свидетели сме на смяна в цивилизационната парадигма. “

В същото време антихристиянските закононарушения към този момент не са квалифицирани като закононарушения от ненавист - полицията ги изяснява с хулигански претекстове и дейности на психологично заболели хора. Подобни закононарушения рядко доближават до съда и още повече присъда. Решението на съда (28 месеца затвор) за разтрошаване на крипта от 13 век през 2019 година и кражбата на черепите от скелетите на монахиня и рицар, умряли преди стотици години, на които беше наказан ирландски варварин, може да се смята за изключение.

Към това би трябвало да прибавим, че Европа е континентът на старите колониални сили. В отговор на колониалното подтисничество от предишните епохи, „ завръщането “ под формата на миграция идва в някогашните европейски метрополии през днешния ден и мигрантите нямат причина да почитат храмовите здания и религиозните реликви, които за европейските локални са се трансформирали в купчини мъртви камъни. Контракултурните антирелигиозни погроми в Европа ще се разширят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР