Към края на 16 януари 2023 г. украинските сили вероятно

...
Към края на 16 януари 2023 г. украинските сили вероятно
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украинските сили вероятно са се изтеглили от Соледар

Към края на 16 януари 2023 година украинските сили евентуално са се изтеглили от Соледар в Донбас, оставяйки града и прокси силите на групата " Вагнер ". Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че украинските сили евентуално са основали нови отбранителни линии на запад.

Настъплението на Русия към Соледар беше осъществено главно от силите на " Вагнер " и беше поддържаща интервенция, чиято цел бе да разреши възможното обгръщане на по-големия град Бахмут.

От английското разузнаване показват, че сега един от двата съществени маршрута за доставки на Украйна към Бахмут е под възходящ напън.

 Image
 Вашингтон: Атаката против Соледар има висока цена
Вашингтон: Атаката против Соледар има висока цена

Това признали и от Кремъл

Изображения демонстрират, че от началото на януари тази година южната и източната част на Бахмут не престават да са подложени на натоварен артилерийски обстрел.

Почти несъмнено украинските сили не престават да се отбраняват против съветските сили в покрайнините на града, отбелязва английското МО.

Вчера назначените от Русия управляващи в Донецка област оповестиха, че По този метод те повториха свои предходни изказвания по отношение на ориста на града, прочут като солнодобивен център, където

В петък Москва още веднъж съобщи, че силите ѝ са само че след това украинският президент Володимир Зеленски уточни, че сраженията за този и други градове в Източна Украйна не престават.
 Андрей Йермак: Бахмут и Соледар - това е борбата при Вердюн на 21 век
Андрей Йермак: Бахмут и Соледар - това е борбата при Вердюн на 21 век

Според думите му в Соледар се водят градски боеве
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР