Към кого първо се обръщат децата за финансов съвет? Разбира

...
Към кого първо се обръщат децата за финансов съвет? Разбира
Коментари Харесай

Най-добрият финансов съвет - този на мама

Към кого първо се обръщат децата за финансов съвет?

Разбира се, че към родителите си.

Дори да имат доста другари, родственици или пък да следват разнообразни инфлуенсъри в областта на финансовите, родителите са най-предпочитаният консултант от актуалните деца. Така е в 83% от случаите за деца на възраст от 8 до 10 години и в 70% от случаите за тези на възраст сред 11 и 14 години, сочи изследване.

За да се ориентирате какви тъкмо са рекомендациите, през днешния ден ще ви разкажем за най-ценните препоръки, които дават майките на Джилиан Майкълс, Алекс Родригес, Дъг Ледба, Пат Киърнън и други

Джилиан Майкълс - личен треньор, ТВ звезда и основател на фитнес приложение

"И двамата ми родителите постоянно са казвали, че в никакъв случай не трябва да се дават пари назаем. Ако искаш да дадеш на някого пари, просто му ги дай. Никога не му ги заемай. "

Този съвет е най-важният за Джилиан Майкълс. Причината - в случай че дадеш на другар пари назаем, нещата постоянно може да се объркат и да развалите връзките си. Това ще е процес на нещата, който няма да ви хареса.
View this post on Instagram
A post shared by Jillian Michaels (@jillianmichaels)

Въпреки съвета на родителите си, Майкълс се убеждава в правдивостта му по сложния метод. Един от приятелите й се оказва в обстановка, в която му трябват пари. Джилиан дава заем, който е в размер, който надвишава опциите й, написа reuters.com.

"Казах ти ", завършва тематиката майка й, когато схваща за казуса.

Дъг Ледба - основен изпълнителен шеф на LendingTree

"Майка ми ме научи, че безвъзмезден обяд няма. Ако желаех да върша всички тези неща, които приятелите ми вършат, би трябвало да мога да си платя. Затова направих тъкмо това ", споделя той.

Тъй като родителите му не му дават никакви пари, Ледба би трябвало да завоюва такива сами. Като резултат той поема разнообразни отговорности - коси трева, чисти басейни и така нататък Това го въодушевява да стане бизнесмен.

А когато стартира да заработва парите си, майка му дава още един съвет - постоянно да икономисва 10% от тях.

Пат Киърнън - американски ТВ водещ

Бъди проведен. Тя постоянно беше проведена, което значи, че в никакъв случай не се постановяваше да заплаща повече за нещо, тъкмо тъй като се прави в последната минута. Да бъдеш проведен значи още, че купуваше всичката храна за седмица напред. Без да купува прекалено много, с цел да не се скапе или да се наложи да се изхвърли.
View this post on Instagram
A post shared by Pat Kiernan (@patkiernan)

Пам Хабнър - основен изпълнителен шеф на U.S. Branded Cards

"Майка ми ми даде най-важния финансов съвет - да разгадавам на себе си и да се подсигуря. Бъди самостоятелна жена с запаси да се грижиш за самата себе си, без значение от всичко ", споделя тя.

Затова, когато станах на 8 години, тя ме заведе в локалната банка, с цел да ми открие първата спестовна сметка. Така израснах, постоянно депозирайки пари от рождени дни, гледане на деца и по-късно когато започнах да работя. Това ми оказа помощ да финансирам образованието си, споделя Хабнър.

Съветът на майка ми промени живота ми. Ако не можеш да разчиташ на себе си, никой няма да може, добавя тя.

Алекс Родригес - ръководител и основен изпълнителен шеф на A-Rod Corp. и бейзболна звезда
View this post on Instagram
A post shared by Alex Rodriguez (@arod)

Бъди работлив. Няма човек, който да е бил по-трудолюбив, до момента в който растях, от майка ми. Тя работеше на две места - като секретарка денем и сервитьорка вечерно време. Така устояваше мен и роднините ми, позволявайки ми да преследвам фантазиите си, споделя Родригес.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР