Към футбола има свръхочакване на нацията да носи поводи за

...
Към футбола има свръхочакване на нацията да носи поводи за
Коментари Харесай

Расизмът на българина бил невинен

Към футбола има свръхочакване на нацията да носи мотиви за национална горделивост. В момента нацията ни се оправя много обичайно, а представянето на националния тим трагично изостава. Така общественият антрополог Харалан Александров разяснява пред Българска национална телевизия последните футболни събития у нас - загубата на България с нула на шест от Англия и последвалия расистки скандал, написа news.bg.

``
реклама

Александров дефинира случилото се като " ехтене резултат ".

" Вижда се едно много примитивно държание на развихрили се лумпени, което няма по какъв начин да не ни накара да се усещаме зле и да се засрамим ", съобщи той.

Според социолога обаче самото английско общество, което той дефинира като " възпалено ", имало потребност да търси доказателства за какъв брой неприятни са европейците - късмет, който родните хулигани му предложили на тепсия.

Александров уточни, че изгодата от цялата история е слагането на въпроса за расизма и за общността. По негови думи от случилото се сме съумели да забележим по какъв начин наподобява " гетото на нашата нация ".

Социологът зави, че у нас има почтено расистко общество, което въобще не си дава сметка, че е расистко.

" Ние се считаме за толерантни, за загрижени, за доброжелателни. Имаме исторически доказателства за това, с които се гордеем изборно ", заключи той.

Припомняме, спортният министър Красен Кралев разгласи, че страната стопира взаимоотношенията си с Българския футболен съюз поради мача на стадион " Васил Левски ", при който България падна с 6-0 от Англия и влезе в международните медии с расистки осъществявания от страна на агитките.

Заради абсурда министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на ръководителя на БФС Борислав Михайлов, който в последна сметка я подаде. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР