Към днешна дата Лукойл няма неплатени задължения, всичко е платено

...
Към днешна дата Лукойл няма неплатени задължения, всичко е платено
Коментари Харесай

Румен Спецов: Лукойл няма неплатени задължения към НАП

Към днешна дата " Лукойл " няма неплатени отговорности, всичко е платено в период. Има производства в правосъдна фаза, само че няма нищо неплатено.

Това съобщи изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов по време на чуването си в взаимното съвещание на Комисията по икономическа политика и нововъведения и от Комисията по енергетика. Двете комисии заседават по използването на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз.

По-рано Спецов осведоми депутатите от двете комисии, че събраната сума, която е преведена досега във Фонда за енергийна сигурност, е малко над 45 млн. лв..

Пак през днешния ден министърът на стопанска система Богдан Богданов съобщи, че „ Лукойл “ би трябвало да внесе 69 млн. лева във Фонда за сигурност за декември.

Изчисленията на Министерство на стопанската система и промишлеността се преценяват напълно с условията на закона. Средната цена на вид брент през декември 2023г. е 76,631 $ за барел. Средната цена на вид съветски петрол с генезис Русия е съобразена с цената, която е наложена сега - 60 $ за барел.Според формулата вноската, която би трябвало да внесе " Лукойл " е 69 млн.лв. Към момента сумата, която е импортирана е по-малко във Фонда " Сигурност на Електроенергийната Система ", уточни Богданов.

Той заяви още, че напълно скоро ще разгласят каква ще бъде вноската, която " Лукойл " би трябвало да внесе за месец януари.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР