Към Част 1 – ТУК. Как близкородствените бракове довеждат до

...
Към Част 1 – ТУК. Как близкородствените бракове довеждат до
Коментари Харесай

Как близкородствените бракове довеждат до краха на Хабсбургите

Към Част 1 – ТУК. Как близкородствените бракове довеждат до краха на Хабсбургите …Династията на Хабсбургите (Habsburg), като се изключи че е била една от най-мощните семейства в света, е известна в историята и с последствията от близкородствените бракове измежду кралските монарси (HiddenTruth.site).В средата на века, близкородствените бракове стават нормални измежду Хабсбургите. През 1548 година, дъщерята на Карл V – Мария Хабсбург-Испанска, се омъжва за братовчед си Максимилиан (син на Фердинанд и Анна). Синът на Карл V – Филип II, се оженил за дъщерята на Мария и Максимилиан, която му била племенница.

 Филип II – крал на Испания от династията Хабсбург
Филип II – крал на Испания от династията Хабсбург През 1571 година, Карл II, ерцгерцог на Австрия също се оженил за племенницата си принцеса Мария Ана Баварска. Децата на Филип II – Филип III и на Карл II – Маргарита Хабсбург-Австрийска се женят и връзките на семейство Хабсбург станали още по-близки.Това не било необичайност в тези епохи измежду царските особи, тъй че никой не обърнал изключително внимание, макар, че сходни бракове не били утвърдени от църквата.

 Карл II ерцхерцог на Австрия
Карл II ерцхерцог на Австрия Колкото повече Хабсбургите влизали в близкородствени връзки, толкоз повече физическите и психическите увреждания ставали забележими у техните потомци. Децата на Филип III и Маргарита Австрийска от своя страна, били женени за братовчедите и племенниците си.
През 1661 година, се ражда може би най-известният и противен Хабсбург, чиито портрети, даже като се вземе поради старанието на художника, са леко неприятни за гледане. Той е Карлос II, крал на Испания.

 k8 - Как близкородствените бракове довеждат до краха на Хабсбургите (част 2)
Родителите му били братовчеди, едната от бабите била и негова вуйна, а другата му баба му била и прабаба в това време. Всичките му прадядовци били синове на Филип I Красивия и Хуана Лудата.Генетичните отклонения от подобен непосредствен инбридинг за Карлос II били толкоз огромни, че той бил ялов, а челюстта и зъбите му били толкоз деформирани, че надали е можел да приказва.Карлос II почнал да върви обикновено едвам, когато бил към този момент възрастен, а като дете ходел с огромни компликации и постоянно падал. В резултат на това, той станал последният представител на Хабсбургите на испанския трон и този, с когота стартира падението на династията.Четете още: Откритията на великански скелети, за които информацията остава неизвестнаПрез 2009 година, в научното списание PLoS One е оповестена публикация за генетичните недостатъци на Хабсбургите и по какъв начин те са засегнали децата им.В публикацията написа: “При Хабсбургите, детската смъртност била изключително висока. От 1527 година до 1661 година, когато се родили Филип II и Карлос II, испанската линия имала общо 34 деца. 10 % от тях умрели преди първата си година, а останалите 50 % умряли преди да навършат десетата си година. “Авторите на публикацията са сигурни, че нежизнеспособността на децата е директен резултат от близкородствените връзки на Хабсбургите.

 k9 - Как близкородствените бракове довеждат до краха на Хабсбургите (част 2)
Започвайки с Хуана Лудата, която имала единствено редки пристъпи, Хабсбургите приключили с Карлос II, който даже може да се назова имбецилен.През 1552 година, се ражда Рудолф II, който е внук на Хуана Лудата. Той страдал от тежка меланхолия, която мощно пречила на кариерата му на политик. В резултат на това, той предал властта на брат си и запазил единствено купата за себе си.

 k10 - Как близкородствените бракове довеждат до краха на Хабсбургите (част 2)
Съвременната медицина назовава характерната хабсбургска челюст – мандибуларен прогнатизъм. Това най-често се среща при негроидната раса, само че заради наличието на Хабсбургите в Европа, даже през 21 век, може да се видят такива челюсти.

 k11 - Как близкородствените бракове довеждат до краха на Хабсбургите (част 2)
Тя се среща основно в далечните потомци на династията, само че постоянно и при елементарните хора, които може да са потомци на противозаконни деца от Хабсбургите.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР