Към 40-годишна възраст метаболизмът се забавя и рискът от диабет

...
Към 40-годишна възраст метаболизмът се забавя и рискът от диабет
Коментари Харесай

7 промени в начина на хранене, които трябва да направите още на 40 години

Към 40-годишна възраст метаболизмът се забавя и рискът от диабет и сърдечни болести последователно се усилва. Няколко елементарни промени в питателните ви привички тъкмо в този стадий от живота могат да ви оказват помощ да съхраните здравето и формата си до дълбока напреднала възраст.

И даже да не сте подготвени да извършите огромни промени, време е да опитате нещо ново, което подсигурява, че след още 20-30 години ще се чувствате отлично.

1. Яжте соя

Соята е освен първокачествен източник на протеини и здравословни мазнини, само че и предлага многообразие от витамини и минерали.

Няколко изследвания удостоверяват, че постоянната консумация на соя може да помогне за намаление на холестерола и кръвното налягане. В допълнение тя спомага за понижаване на горещите талази, възстановяване на ендотелната функционалност и понижаване на костната загуба.

2. Откажете се от празните калории
 Ето с какво да се храните, с цел да спите непробудно 8 часа Ето с какво да се храните, с цел да спите непробудно 8 часа
Всички сме се наслушали на препоръки по какъв начин не би трябвало да пълним стомасите си преди лягане и какво би трябвало да имаме на нощното си шкафче, с цел да...

Метаболизмът се забавя след 40-годишна възраст, което значи, че би трябвало да бъдем доста деликатни какво ядем. Заложете на артикули, в които наличието на хранителни субстанции е високо за сметка на калориите. И в тази ситуация не става въпрос единствено за поддържане на фигурата, само че и за предотвратяване от диабет. 

3. Хранете се по-често

Поддържайте устойчиво и здравословно равнище на кръвната захар, контролирайте равнищата на сила, подпомагайте метаболизма си. Стремете се да консумирате дребни порции на всеки 3 до 3,5 часа, както и да включите 2-3 здравословни закуски в режима си.

4. Следете равнищата на калция в тялото ви

Жените на възраст над 40 години би трябвало да одобряват най-малко 1200 mg калций дневно, в противоположен случай може да развият остеопороза. Недостатъчният банкет на калций ги излага на по-висок риск от фрактури. 
 7 обстоятелството за храната, които ще ви накарат да измененията метода си на хранене 7 обстоятелството за храната, които ще ви накарат да измененията метода си на хранене
Aко мислите, че не може да започнете да се храните здравословно, сигурно ще измененията мнението си, откакто се запознаете с тези...

Консумирайте храни, богати на калций, само че не забравяйте, ви е нужни и витамин D, с цел да го усвоите.

5. Консумирайте повече вода и по-малко алкохол

След 40 години дамите навлизат в пременопауза и по това време равнището на хормоните, които способстват за здравословния сън, понижават. В случая е належащо да намалите количеството на употребявания кофеин, алкохол, пикантни храни и топли питиета.
Но не и на водата, която е извънредно значима, защото в интервал на пременопауза тялото интензивно губи течности.

6. Яжте храни, богати на витамин В12

Същинският недостиг на този витамин се усеща след 50 години, защото точно тогава равнището на стомашната киселина, участващо в усвояването му, понижава.
 12 БЕЗЦЕННИ златни съвета за вярно хранене и дългоденствие 12 БЕЗЦЕННИ златни съвета за вярно хранене и дългоденствие
Тези препоръки са обособени въз основата на здравословния метод на живот, който е водила Индра Деви – една от първите дами, почнали д...

Но след 40-годишна възраст е добре да увеличите потреблението на храни, богати на витамини от група В, с цел да поддържате мечтаното равнище на сила и централизация. 

7. Приемайте омега-3  

Храните, богати на омега-3 ненаситени мастни киселини, би трябвало да се употребяват на всяка възраст: те спомагат за поддържането на стените на кръвоносните съдове здрави, защищават ни от сърдечни болести и удължават живота.

Но след 40 години нуждата от тях се усилва заради закъснение на метаболизма.  В резултат на това доста дами се оплакват от натрупването на мазнини в региона на талията, което способства за високите равнища на холестерола. 

За да си набавите омега-3 киселини не забравяйте, че в менюто ви би трябвало да участва допустимо най-често мазна риба, зехтин и ядки. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР