Към 20 март ще може да отпаднат всички ограничения в

...
Към 20 март ще може да отпаднат всички ограничения в
Коментари Харесай

Премахват зеления сертификат от 20 март

Към 20 март ще може да отпаднат всички ограничавания в страната ни свързани със зеления документ. Документът ще остане единствено за пътешестване в чужбина. Това съобщи министър председателят Кирил Петков.

„ Както се вижда и на картата на портала с районите, аленият цвят отстъпва на аления, влизаме в стадий 2 и три и скоро ще стигнем до стадий 1, което значи, че цяла България ще мине в зелена зона. “, разгласи министър председателят и се похвали, че сме минали сполучливо вълната Омикрон. По думите му това е станало без да се затварят всеобщо бизнеси и учебни заведения.

От своя страна здравният министър Асена Сербезова добави, че напъните давали резултат в една несъвършена система на опазване на здравето и нерешени проблеми от десетки години.

Тя благодари на лекарите, медицинските сестри и фармацевтите, които са мобилизирали своите старания.

Доц. Ангел Кунчев съобщи, че след две години ограничавания, компликации и проблеми идва момента в който можем да кажем, че нещата вървят добре. Последните три седмици заболеваемостта показвала спад.

На базата на извършените разбори е призната методиката на отпадане на ограниченията на три стъпки.

На първо място зеленият документ ще отпадне за клиентите, само че не и за личния състав, в случай че въпреки всичко някой желае да го резервира може да го направи. Ще отворят и школите, както и образователните центрове. Човек притежаващ зелен документ може да влиза от която и да е страна в света.

На 20 март пък ще се разгласи, че ще отпадне напълно зеления документ.

Сербезова акцентира, че премахването на зеления документ няма нищо общо с готвения митинг на партия „ Възраждане “. На този стадий също по този начин не се обмисля отпадане на тестването на учениците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР