Към 18 октомври общо 782 многофамилни жилищни сгради в цялата

...
Към 18 октомври общо 782 многофамилни жилищни сгради в цялата
Коментари Харесай

Строителното министерство отчете 782 санирани сгради

Към 18 октомври общо 782 многофамилни жилищни здания в цялата страна са към този момент напълно реновирани и въведени в употреба откакто бяха актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост, оповестяват от Министерството на районното развиване. Според ведомството облагодетелствани от усъвършенстваната жилищна инфраструктура са 93 840 индивида, живеещи в тях.

Изпълнението на програмата продължава. В развой на осъществяване са строително-монтажни работи по още 612 здания, допълват от там. Предстои да бъдат осъществени ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост по още 628.

Одобрени за реновиране и с към този момент подписани контракти за целево финансиране по Националната стратегия за енергийна успеваемост са общо 2022 многофамилни жилищни здания. Най-много от тях се намират в Област Бургас - 236, като 75 са към този момент актуализирани и въведени в употреба, а по 132 са почнали строително-монтажни действия.

189 са постройките, които са утвърдени за саниране в Област Благоевград, от които 117 са с изпълнени действия. Трета по брой подписани контракти е област Хасково с общо 180 контракта и 86 към този момент напълно актуализирани блока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР