Към 11.00 часа избирателната активност в област Хасково е 10,28

...
Към 11.00 часа избирателната активност в област Хасково е 10,28
Коментари Харесай

Над 10% е избирателната активност в Хасковско

Към 11.00 часа изборната интензивност в област Хасково е 10,28 %. Това оповестиха от регионалната администрация на база събраните по общини данни. На вота на 11 юли към същия час тя е била с 3 пункта и половина по-висока - 13,74 %.

Сега най-активни са гласоподавателите в община Минерални бани - 18,99 %, и община Любимец - 14,77 % . На другия полюс са общините Димитровград с 8,32 % и Харманли - 8,56 %.

Междувременно в РИК 29 - Хасково от началото на изборния ден са получени 9 сигнала за изборни нарушавания . Те се ревизират, към този момент няма взето отношение, заяви зам.-председателят на комисията Десислава Филипова-Рангелова.

На въпрос на Българска телеграфна агенция за какво в някои секции контролните разписки от машината се събират в две кутии поотделно за двата вота, а не в една, тя отговори, че по принцип ЦИК дава по две кутии и това не може да се смята за значително нарушаване . Вероятно в тези комисии решението било взето чисто оперативно за по-бързо преброяване след края на изборния ден. РИК няма да указва на комисиите да трансферират разписките в една кутия, защото по този начин ще бъде пресечен процесът, посочи Филипова-Рангелова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР