Избирателната активност в област Благоевград към 16:00 часа е 21.77

...
Избирателната активност в област Благоевград към 16:00 часа е 21.77
Коментари Харесай

Избирателната активност в област Благоевград е 21.77 %

" Избирателната интензивност в област Благоевград към 16:00 часа е 21.77 % ", разгласи на конференция заместник-председателят на Районната изборна комисия в Благоевград Йордан Симонски.

На първи тур на изборите за президент и вицепрезидент към 16:00 часа тя е била 24.51 на 100 или с 2.74 % по-висока. В Първи многомандатен изборен регион най-висока е интензивността в община Банско, където до 16 часа са дали своят вот 36.58 на 100 от гласоподавателите, следвана от община Кресна - с малко над 32 % от общия брой гласоподаватели.

По данни на РИК - Благоевград най-ниска е изборната интензивност в община Сатовча, в която 16.31 % от гласоподавателите са упражнили правото си на глас, следвана от общините Гърмен и Благоевград, надлежно със 17.22 на 100 и с 18.33 на 100 изборна интензивност.

Към този час няма входирани тъжби и сигнали по отношение на изборния развой, заяви на конференцията представителят на РИК - Благоевград Радослав Митрев. Единствената тъжба, подадена през днешния ден, е била от секционната комисия в благоевградското село Бело поле по отношение на броя бюлетини и гласоподаватели в изборния лист в секцията.

В жалбата е посочено, че броят гласоподаватели в секцията е над осем хиляди души, доставените хартиени бюлетини са седем хиляди и петстотин, а гласуването в секцията е машинно. Реално там гласоподават няколкостотин души, защото в изборния лист главно са хора с двойно поданство, разясниха от РИК-Благоевград.

По проблема е взето отношение и след връзка с общинската администрация е взето решение Община Благоевград да спомага при предаването на изборните бумаги от тази секция и от още три, в които е зародил същия проблем с неспособност на членовете на СИК да пренесат чувалите с бюлетини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР