Калина Сакскубурготска Гомес-Асебо, единствена дъщеря на последния български цар Симеон

...
Калина Сакскубурготска Гомес-Асебо, единствена дъщеря на последния български цар Симеон
Коментари Харесай

Признанието, което получи дъщерята на Симеон Сакскубурготски

Калина Сакскубурготска Гомес-Асебо, единствена щерка на последния български цар Симеон Сакскубурготски, изживява страховит миг във всички аспекти. Щастлива в фамилния си живот, дружно със брачна половинка си Китин Муньос и техния наследник Симеон Хасан, нейният график е цялостен с доста обогатяващи проекти и планове, от които тя се вълнува.

Една от главните аргументи, заради които дъщерята на българския цар Симеон и Маргарита Гомес-Асебо е в новините в последно време, е че стана първата принцеса, която влезе в влиятелния The Explorers Club. Това е организация, основана през 1904 година в Ню Йорк, като място за срещи на откриватели и учени, част от която става и нейният брачен партньор, откривателят Китин Муньос, преди съвсем 30 години.

" Сега ще можем да приготвяме планове дружно с The Explorers Club, да даваме подтик на начинания като пътуването до Антарктида или да разпространяваме " Живото завещание на България ", споделя Калина преди испанското издание Mujer Hoy. Тя чества и назначението си за президент на фондация " Български малтийски медал ", ново самопризнание и отговорност, за които е доста удовлетворена.

За да получи достъп до The Explorers Club, принцеса Калина е разчитала на поддръжката на астронавта Ричард Гeриът и брачната половинка му Летисия, която е консултант по защитата на Джо Байдън и сътрудник на Илон Мъск. За постигането на това достижение са взети поради доста фактори, като да вземем за пример 15-годишното общуване на княгиня Калина с племена от Сахара и основаването на фестивал на сахарските племена, който в последна сметка е разгласен за нематериално завещание от ЮНЕСКО.

Пред изданието княгиня Калина споделя още, че дължи пристрастеността си към проучването на своя татко цар Симеон II, с който е ходила на доста планински излети в детството си: " Имам доста благи мемоари от детството и младостта ми, от тези излети със фамилията ми съм научила доста за природата, те несъмнено са белязали живота ми ".
 Снимка 624307
Източник: GettyImages

Освен това Калина Сакскобурготска споделя и за връзките със брачна половинка си, като не крие, че с изключение на прочувствената им връзка като двойка, двамата споделят извънредно доста общи ползи. Заедно те възнамеряват пътешестване до Антарктида, като признава, че приготвят тази експедиция с доста възторг и страст.

" Трябваше да тръгнем при започване на годината, с първия български боен научно-изследователски транспортен съд " Св.св. Кирил и Методий ", само че професор Пимпирев, шефът на Българския антарктически институт, трябваше да бъде опериран единствено няколко дни по-рано, по тази причина му споделих, че Антарктида може да изчака, ще отидем дружно. "

Княгинята също по този начин работи отдавна върху книгата си за България, за която не издава доста детайлности, а сбито дава отговор: " България постоянно изненадва ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР