Калина Константинова от Продължаваме промяната“ блокира съдебната реформа заради дебат

...
Калина Константинова от Продължаваме промяната“ блокира съдебната реформа заради дебат
Коментари Харесай

Калина Константинова провали съдебната реформа заради представители на „Телъс“ от Канада

Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “ блокира правосъдната промяна поради спор на тематика „ Социалните мрежи в България - модериране на изявления и мнения, независимост на изложение в интернет пространството и недопускане на цензура и деформиране на публичните настройки “. В отрасловата комисия с изключение на „ Телъс “ се предвиждаше и присъединяване на представители на компанията „ Мета “ - притежател на обществената мрежа. Изслушването беше предизвикано от неодобрение на консуматори, които считат, че биват глобени за мнения против нападението на Русия в Украйна, до момента в който мнения в интерес на експанзията не се санкционират.

Председателят на комисията Калина Константинова („ Продължаваме промяната “) свика съвещанието в една от парламентарните почивки, с цел да може представителите на компанията да бъдат изслушани. Междувременно съвещанието в пленарната зала пък беше закрито заради липса на кворум.  

Дейността на депутатите в зала спря по време на дебатите по измененията на Наказателно-процесуален кодекс, които от първа станаха трета точка. С тях се предвиждаха въвеждането на механизъм за следствие на основния прокурор, а повече от 2 часа лиши изчитането на отчетите и мненията по четирите законопроекта.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев разгласи инспекцията с думите, че „ в случай че на някои сътрудници комисиите им са по-важни от тази точка, ще продължим на следващия ден “.

До опразването на залата се стигна след 30-минутна отмора, която обаче прерасна в едночасова.

Така, поради фиксацията на Константинова в дебата с „ Телъс “ и в отсъствието на Кирил Петков и Асен Василев, правосъдната промяна се провали!

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР